«Δεν θα μας οδηγήσει σε πανικό και …lockdown!»

0
Dodekanisos

«Δεν θα μας οδηγήσει σε κύκλο πανικού και lockdown», είπε ο περιφερειακός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Hans Kluge, με δηλώσεις που έκανε αναφερόμενος στο mpox, παλιότερα γνωστή και ως ευλογιά των πιθήκων. Σε μια ενημέρωση του ΟΗΕ, είπε και τα εξής:

«Το Mpox, δεν αποτελεί την ίδια απειλή για τη δημόσια υγεία με τον κορωνοϊό. Πριν από δύο χρόνια, ελέγχαμε το mpox στην Ευρώπη χάρη στην άμεση επαφή με τις πιο πληγείσες κοινότητες ανδρών που κάνουν σεξ με άνδρες», συνέχισε. «Θα επιλέξουμε να θέσουμε σε εφαρμογή τα συστήματα για τον έλεγχο και την εξάλειψη του mpox παγκοσμίως ή θα μπούμε σε έναν άλλο κύκλο πανικού και μετά παραμέλησης;»

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ο ΠΟΥ κήρυξε το mpox έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία διεθνούς ενδιαφέροντος, τον ίδιο χαρακτηρισμό που έδωσε στον κορωνοϊό στις αρχές του 2020.  Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το Mpox είναι παρόμοιο με την ανθρώπινη ευλογιά, η οποία εξαλείφθηκε το 1980 και είναι ενδημικό σε περιοχές της δυτικής και κεντρικής Αφρικής. Τα αρχικά συμπτώματά του περιλαμβάνουν πυρετό, πονοκέφαλο, μυϊκούς πόνους, οσφυαλγία, πρησμένους λεμφαδένες, ρίγη και εξάντληση, ενώ όσοι πάσχουν αναπτύσσουν χαρακτηριστικές δερματικές βλάβες.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments