«Δεν συμφωνούμε με το ΝΑΤΟ για αποστολή όπλων στην Ουκρανία»

0
Dodekanisos

Η Ουγγαρία δεν θα συμμετάσχει στις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ για τον συντονισμό των στρατιωτικών προμηθειών στην Ουκρανία, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών και Εμπορίου της Ουγγαρίας, Péter Szijjártó, στη συνάντηση με τους συναδέλφους του από τη συμμαχία στις Βρυξέλλες, αναφέρει το Report.

Ο υπουργός σημείωσε ότι όλες οι άλλες χώρες του ΝΑΤΟ υποστηρίζουν την αύξηση του συντονιστικού ρόλου της συμμαχίας στον στρατιωτικό εφοδιασμό της Ουκρανίας και μόνο η Ουγγαρία είναι αντίθετη:

«Σήμερα καταστήσαμε σαφές ότι η Ουγγαρία δεν το θέλει αυτό και δεν θα συμμετάσχει στον σχεδιασμό του συντονιστικού ρόλου του ΝΑΤΟ. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη θέση της Ουγγαρίας, η οποία δεν παρέχει όπλα και δεν στέλνει στρατιώτες να συμμετάσχουν σε αυτή τη σύγκρουση».

Σύμφωνα με τον Szijjártó, αυτή η εξέλιξη των γεγονότων είναι επικίνδυνη γιατί φέρνει την ένωση σε σύγκρουση με τη Ρωσία. Ο υπουργός πιστεύει ότι αυτό θα ξεπεράσει την κόκκινη γραμμή, επειδή προηγούμενα μέλη του ΝΑΤΟ αποφάσισαν να μην συμμετάσχουν στην ουκρανική σύγκρουση ως συμμαχία και παρείχαν όπλα στο Κίεβο μόνο μεμονωμένα.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments