«Δεν πρόκειται να σταματήσουμε να παίρνουμε Ρωσικό αέριο!»

0
Dodekanisos

Την βεβαιότητα του ότι η Αυστρία θα συνεχίσει να αγοράζει ρωσικό αέριο, εξέφρασε κατά την διάρκεια συνέντευξης του στο Γερμανικό έντυπο Die Welt ο καγκελάριος της χώρας Καρλ Νεχάμερ. Είναι ξεκάθαρο ότι παρά τα προβλήματα με τον αγωγό Nord Stream και κάθε είδους περιορισμούς, το ρωσικό αέριο συνεχίζει να ρέει σε ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Αυστρία γνωρίζει καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η γειτονική Γερμανία και η ισχυρή οικονομία της μετά την άρνηση του ρωσικού φυσικού αερίου. Όταν ο Νέχαμερ ρωτήθηκε από την Die Welt, πώς θα μπορούσε να ξεφύγει από αυτή την επικίνδυνη κατάσταση που συνδέεται με μια τόσο μεγάλη εξάρτηση από το φυσικό αέριο από τη Ρωσία. Ο Nehammer ανακοίνωσε ότι η χώρα του δεν επρόκειτο να κάνει τίποτα για αυτό, αλλά θα συνεχίσει να αγοράζει ρωσικά μπλε καύσιμα. Σημειώνεται ότι η Αυσρία εξακολουθεί να λαμβάνει σχεδόν το 90% του φυσικού της αερίου από τη Ρωσία.

«Η ρωσική υποδομή φυσικού αερίου από την ανατολή προς τη δύση είναι μια ιστορική σύνδεση. Για δεκαετίες, παρά μια σειρά από διεθνείς κρίσεις, συμπεριλαμβανομένων των πολέμων στο Βιετνάμ και στο Αφγανιστάν, οι προμήθειες φυσικού αερίου από τη Ρωσία δεν περιορίστηκαν ποτέ. Και δεν πρόκειται να το κάνουμε αυτό» τόνισε στην τοποθέτη του ο πολιτικός. Σημειώνεται ότι εκτός από την Αυστρία, η γειτονική Σλοβακία και η Ουγγαρία συνεχίζουν να αγοράζουν ανοιχτά ρωσικό φυσικό αέριο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments