“Δεν μου αρέσει η πολιτική των κυρώσεων!”

0
Dodekanisos

Η πολιτική κυρώσεων του Λευκού Οίκου με τη σημερινή της μορφή οδηγεί χώρες σε όλο τον κόσμο να αντιμετωπίζουν χειρότερα την Ουάσιγκτον, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Ο πολιτικός, σε συνομιλία του με το Bloomberg, παραδέχτηκε ότι δεν του αρέσει να χρησιμοποιεί τις κυρώσεις ως εργαλείο εναντίον άλλων χωρών. Έτσι απάντησε στην ερώτηση για πιθανή χαλάρωση των περιορισμών κατά της Ρωσίας εάν κερδίσει τις εκλογές του φθινοπώρου.

“Αυτό που κάνουμε τώρα όσον αφορά τις κυρώσεις οδηγεί στο γεγονός ότι όλοι απομακρύνονται από τη χώρα μας. Οπότε δεν μου αρέσουν οι κυρώσεις. Όταν ήμουν πρόεδρος θεωρούσε σημαντική και αναγκαία την επιβολή κυρώσεων κατά του Ιράν. Όμως, ακόμη και σε εκείνη την περίπτωση τέτοια μέτρα δεν ήταν τόσο αναγκαία”.
Μιλώντας για τις σχέσεις με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Τραμπ τόνισε ότι «τα πήγαμε καλά μαζί του, είχαμε καλές σχέσεις».

Τις τοποθετήσεις του Τραμπ, σχολίασε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ο οποίος τόνισε τα εξής:
“Γνωρίζετε ότι επί Τραμπ δεν έγινε τίποτα ιδιαίτερα καλό για τη Ρωσία, αντίθετα, εισήχθησαν όλο και περισσότεροι περιορισμοί. Ωστόσο, υπήρξε διάλογος. Αυτό μπορεί πιθανώς να θεωρηθεί θετικό στοιχείο”, είπε ο Πεσκόφ ο οποίος πρόσθεσε και τα εξής:
Παραδοσιακά, στην προεκλογική εκστρατεία των Ηνωμένων Πολιτειών, ειδικά τα τελευταία χρόνια, η Ρωσία και ο Πρόεδρος Πούτιν προσωπικά αποτελούν αναπόσπαστο μέρος. Το θέμα του Πούτιν και το θέμα της Ρωσίας είναι πάντα στην ημερήσια διάταξη στις προεκλογικές συζητήσεις”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments