Αρχική Αθλητικά νέα Μπάσκετ Δεν είχε όρεξη για αστεία!

Δεν είχε όρεξη για αστεία!

0
pao kolossos
Dodekanisos

Με πολλή όρεξη και έτοιμος για… απαντήσεις παρουσιάστηκε στο ΟΑΚΑ ο Παναθηναϊκός. Στο ντεμπούτο του Αργύρη Πεδουλάκη στον πάγκο (δεύτερη θητεία του), οι πράσινοι επικράτησαν εύκολα 91-63 του Κολοσσού και έκαναν το 1-0 στη σειρά των προημιτελικών της Α1. Την Μεγάλη Τετάρτη το δεύτερο ματς στη Ρόδο.

Ύστερα από σχεδόν τρεις μήνες, ο Νίκος Παππάς επέστρεψε στη δράση, αγωνιζόμενος για 12′ και πετυχαίνοντας 8 πόντους (2/4 δίποντα, 1/1 τρίποντο), ο Φελντέιν είχε 20 με 5/7 τρίποντα (12/25 συνολικά για το τριφύλλι), διψήφιοι οι Χέινς (12π.) και Γουίλιαμς (10), τα έκανε όλα ο Καλάθης με 10 πόντους, 9 ριμπάουντ, 7 ασίστ.

Από πλευράς ηττημένων 14 είχε ο Λαρεντζάκης, 10 ο ΜακΓκί και 9 Ρέλεφορντ (με 2/11 σουτ βέβαια). Ζημιά με Γιάνκοβιτς, που τραυματίστηκε και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν, στα θετικά του Άρτζι (και της… φιλοσοφίας του στην άμυνα), το γεγονός πως ο Εξάστερος δέχθηκε μόλις 63 πόντους, κάτι που είχε να συμβεί πάρα πολύ καιρό…

Το ματς
Με Καλάθη, Φελντέιν, Γκιστ, Γουίλιαμς και Χάντερ ξεκίνησε η δεύτερη θητεία Πεδουλάκη, ωστόσο το πρώτο τρίλεπτο ήταν «μουδιασμένο» και ο Κολοσσός Ρόδου έφτασε στο 0-7. Το τάιμ-άουτ του Άρτζι δεν ξύπνησε απλώς τους παίκτες του, αλλά τους… δαιμόνισε! Με τον «σεληνιασμένο» Φελντέιν να μην χάνει τρίποντο (11 πόντους γρήγορα-γρήγορα), με καλό passing game (χάρη στους Καλάθη-Γουίλιαμς) και ταχύ τέμπο, το τριφύλλι έτρεξε επιμέρους σκορ 18-2… και εξαφανίστηκε για το 18-9 στο 6′. Οι πράσινοι δεν άφηναν το πόδι από το γκάζι και όντας εντυπωσιακά εύστοχοι από τα 6,75 (6/11 στην πρώτη περίοδο), έφτασαν με τους Χέινς-Φώτση στο 26-11. Οι Ροδίτες τα είχαν χαμένα και δεν μπορούσαν να κάνουν τίποτα απέναντι στο διψασμένο τριφύλλι (και στις δύο άκρες του παρκέ), με τον Ραντούλιτσα να μπαίνει στο παρκέ και στην εξίσωση και με προσωπικούς πόντους να γράφει το 34-14, σε ένα άκρως εμφατικό πρώτο δεκάλεπτο για τους Κυπελλούχους.

Ο Παναθηναϊκός δεν γινόταν -προφανώς- να συνεχίσει στο ίδιο μοτίβο. Και είναι αλήθεια πως η επάνοδός του στη δεύτερη περίοδο περιείχε αστοχία, αρκετά λάθη στην επίθεση και χαλάρωση στην άμυνα, με αποτέλεσμα ο Κολοσσός να βρει πιο εύκολα ευκαιρίες για σκορ, μειώνοντας σε 35-24 στο 13′ (επιμέρους σκορ 1-10) και ρίχνοντας μετά από πολύ ώρα τη διαφορά κάτω από τους δέκα, 35-26! Το πράσινο black out δεν κράτησε άλλο… Με τον Καλάθη να παίρνει πάνω του την οργάνωση του παιχνιδιού (και να μοιράζει… απλόχερα), με την άμυνα να επανέρχεται σε επίπεδα… Πεδουλάκη και τους Φελντέιν-Γουίλιαμς να αναλαμβάνουν δράση, ο Παναθηναϊκός έτρεξε νέο δικό του σερί 14-5 και έκλεισε το πρώτο μέρος με το… άνετο +18, 49-31.

Ο Φελντέιν είχε βάλει… στοίχημα αν θα αστοχήσει σε τρίποντο (κάτι που δεν συνέβαινε) και γρήγορα-γρήγορα η διαφορά εκτινάχθηκε στους 24, 61-37, με το τριφύλλι να παίρνει σκορ μετά από πολύ καιρό από την περιφέρειά του, την ώρα που ο ΜακΓκί έδινε μάχες στην επίθεση για τον Κολοσσό. 6:42′ πριν το τέλος της τρίτης περιόδου, είχαμε την μεγάλη επιστροφή του Νίκου Παππά στη δράση, με τον Έλληνα γκαρντ να αποθεώνεται από τον κόσμο στο ΟΑΚΑ! Και αν μη τι άλλο έδειξε… ζεστός, πετυχαίνοντας με το καλημέρα πέντε πόντους (έμμεσο τρίποντο το ένα καλάθι) και βοηθώντας ούτως ώστε οι Κυπελλούχοι Ελλάδας να κλείσουν άνετα και στο +25, 73-48, το τρίτο δεκάλεπτο, με τον Μποχωρίδη εξίσου να μπαίνει στο παρκέ και να χρίζεται εύκολα σκόρερ.

Με ακόμη ένα τρίποντο, αυτή τη φορά από τον Χέινς, η διαφορά ανέβηκε στους 30 πόντους για τους Κυπελλούχους Ελλάδας, με το 78-48. Οι Ροδίτες επιχείρησαν να μετριάσουν το εύρος της ήττας τους, μείωσαν σε 80-56, αλλά ο επιθετικός πλουραλισμός του τριφυλλιού και το… κερασάκι στην τούρτα με το σουτ από τα 6,75 του Παππά (που… σκύλιαζε και στην άμυνα) διαμόρφωσαν το 91-58, με τον Πεδουλάκη να δίνει συνεχώς οδηγίες και τους παίκτες του να μην χαλαρώνουν ούτε στην άμυνα. Στο τελευταίο δίλεπτο, το ματς έγινε ολίγον τι άναρχο από πλευράς Εξάστερου, προτού ο Αγγελάκος διαμορφώσει το τελικό 91-63.

Τα δεκάλεπτα: 34-14, 49-31, 73-48, 91-63

Παναθηναϊκός (Αργύρης Πεδουλάκης): Φελντέιν 20 (5), Γκιστ 6, Καλάθης 10, Γουίλιαμς 10 (1), Χάντερ 1, Μποχωρίδης 1, Γιάνκοβιτς 2, Φώτσης 10 (2), Ραντούλιτσα 8, Παππάς 8 (1), Διαμαντίδης 3 (1), Χέινς 12 (2)

Κολοσσός Ρόδου (Άρης Λυκογιάννης): Λαρεντζάκης 14, Ντέιβις 2, Λίντεν 3, Ρέλεφορντ 9, Λιούις 9 (3), Μπιλής, Οικονομόπουλος, Γεωργαλής 4, Αγγελάκος 2, Άχονεν 8 (2), Σαλούστρος 2, Μακ Γκι 10

κείμενο: sport-fm.gr

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments