“Δεν είναι λύση να ενταχθεί η Ουκρανία στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ”

0
Dodekanisos

Η προσπάθεια που κάνει η Δύση για να ενσωματώσει την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ δεν ωφελεί και το μόνο που κάνει είναι να κλιμακώσει τη σύγκρουση με τη Ρωσία, επεσήμανε με δηλώσεις που έκανε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

Μιλώντας στο TF1 TV τόνισε πως το πιο λογικό θα ήταν, «η Ουκρανία να παραμείνει ουδέτερη και να απέχει από την ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Δεν είναι αυτή η λύση. Η λύση είναι να συζητήσουμε, να καθίσουν λογικοί άνθρωποι γύρω από το τραπέζι, να δώσουμε στην Ουκρανία εγγυήσεις ασφάλειας και να εμπλακούμε σε μια συζήτηση για να δούμε τουλάχιστον αν μπορούμε να βγούμε από αυτήν την κρίση», είπε μεταξύ άλλων.

«Η ανάλυσή μου είναι ότι ο κόσμος και η Ευρώπη χορεύουν στην άκρη ενός ηφαιστείου. Μπορεί να ξεφύγει ανά πάσα στιγμή. Υπήρξαν αρκετοί θάνατοι και μου φαίνεται ότι ο δρόμος της διπλωματίας και της συζήτησης δεν έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι τέλους και ότι είναι πλέον σκόπιμο να χρησιμοποιηθεί».

Την περασμένη εβδομάδα, ο Σαρκοζί είπε ότι παρά την τρέχουσα αντιπαράθεση, η Ρωσία θα είναι πάντα γείτονας της Ευρώπης, υποδηλώνοντας ότι η Ουκρανία «πρέπει να παραμείνει» μια γέφυρα μεταξύ των δύο. Δήλωσε επίσης ότι οποιοσδήποτε συμβιβασμός με τη Μόσχα θα συνεπαγόταν την αναγνώριση της Κριμαίας ως τμήμα της Ρωσίας. Η χερσόνησος ψήφισε σε δημοψήφισμα για να γίνει μέρος της χώρας το 2014 μετά από ένα πραξικόπημα στο Κίεβο που υποστηρίχθηκε από τη Δύση. Τα σχόλιά του, ωστόσο, προκάλεσαν οργή στο Κίεβο, με τον Mikhail Podoliak, βοηθό του Ουκρανού προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι, να χαρακτηρίζει την πρόταση «εγκληματική» και να κατηγορεί τον Σαρκοζί για συνενοχή στην οργάνωση «γενοκτονίας και πολέμου».


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments