Δεν είχε τη δύναμη να τον κατονομάσει, “επίθεση” της Ούρσουλα στον Όρμπαν

0
Dodekanisos

Την δυσφορία της για την πρόσφατη επίσκεψη του Βίκτορ Όρμπαν στη Ρωσία εξέφρασε με τοποθέτηση της μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάϊεν. Χρησιμοποιώντας την ομιλία της στους Ευρωβουλευτές και χωρίς να κατονομάσει τον Ούγγρο ηγέτη, τόνισε τα εξής:

«Πριν από δύο εβδομάδες, ένας Ευρωπαίος πρωθυπουργός πήγε στη Μόσχα. Αυτή η ειρηνευτική αποστολή δεν ήταν παρά μια αποστολή κατευνασμού. Η Ευρώπη θα σταθεί δίπλα στην Ουκρανία για όσο χρειαστεί», είπε συνεχίζοντας ακριβώς στο ίδιο μήκος κύματος αναφορικά με το Ουκρανικό ζήτημα.

Νωρίτερα και οι βουλευτές της ΕΕ καταδίκασαν την πρόσφατη επίσκεψη του Ούγγρου πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν στη Ρωσία, τονίζοντας ότι δεν εκπροσώπησε την Ευρωπαϊκή Ένωση στο ταξίδι. Ο Όρμπαν ενόχλησε σφόδρα τους Ευρωπαίους ηγέτες, λίγες μόλις μέρες αφότου η Ουγγαρία ανέλαβε το τιμόνι της εκ περιτροπής προεδρίας της ΕΕ.

Η επίσκεψη ήταν “κατάφωρη παραβίαση των συνθηκών της ΕΕ και της κοινής εξωτερικής πολιτικής”, ανέφεραν οι νομοθέτες σε ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά την πρώτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου μετά τις εκλογές του Ιουνίου στη γαλλική πόλη του Στρασβούργου.
Ο Όρμπαν «δεν εκπροσωπούσε την ΕΕ», σημείωσαν στο μη δεσμευτικό ψήφισμα. Σημειώνεται ότι λίγες ημέρες πριν,
η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν διέταξε ανώτατα στελέχη της ΕΕ να παραλείψουν μια σειρά συναντήσεων στην Ουγγαρία.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments