“Δεν έχουν σημασία οι όροι, φθάνει να τελειώσει ο πόλεμος το συντομότερο!”

0
Dodekanisos

Ειρήνη στην Ουκρανία εδώ και τώρα, ζητάει για μια ακόμα φορά ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Μάλιστα αυτή τη φορά επισημαίνει πως ουσιαστικά δεν παίζουν ρόλο οι όροι, φθάνει να τελειώσει ο πόλεμος. Ο ίδιος επεσήμανε πως είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας να επιτύχει μια ειρηνευτική συμφωνία για την επίλυση της ουκρανικής σύγκρουσης το συντομότερο δυνατό.
“Η κατάσταση στην Ουκρανία θα χειροτερέψει… Αν ο Scholz ήθελε πραγματικά να ακούσει τι σκέφτομαι, τότε θα έλεγα: συνάψτε μια συμφωνία κατάπαυσης του πυρός το συντομότερο δυνατό. Δεν έχει σημασία ποιοι είναι οι όροι. Συζητήστε αργότερα τις συνθήκες – είτε πρόκειται για ένταξη στο ΝΑΤΟ, στην ΕΕ είτε για εδαφικά ζητήματα. Προτεραιότητα είναι να σταματήσει ο πόλεμος”, είπε ο Βούτσιτς.
Ωστόσο, αυτό που βλέπουμε είναι η Ουάσιγκτον, το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες συνεχίζουν να επιμένουν στην ανάγκη να επιβληθεί στρατηγική ήττα στη Ρωσία στα χέρια των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και απαιτούν από τους συμμάχους του ΝΑΤΟ να συνεχίσουν να προμηθεύουν όπλα στο Κίεβο.
Υπενθυμίζουμε ότι οι Ρώσοι ζητούν την πλήρη αποχώρηση των Ουκρανικών στρατευμάτων από το Ντόνετσκ, το Λουχάνσκ, τη Χερσώνα και το Ζαπορίζιε, διασφαλίζοντας τα δικαιώματα του ρωσόφωνου πληθυσμού της Ουκρανίας και εγγυήσεις για τη μη είσοδο της χώρας στο ΝΑΤΟ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments