Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Χατζησάββας: «Μνήμη και τιμή σε όσους αγωνίστηκαν»

Χατζησάββας: «Μνήμη και τιμή σε όσους αγωνίστηκαν»

0
Dodekanisos

Στα γραφεία του Ε.Κ. Ρόδου γιορτάστηκε η Εργατική Πρωτομαγιά σήμερα το πρωί με την παρουσία της διοίκησης, των εκπροσώπων των σωματείων και ροδίτες καλλιτέχνες αλλά με ισχνή παρουσία των εργαζομένων, που για κόμη μια φορά δείχνουν ότι δεν αποτελεί ορόσημο η σημερινή ημέρα. Ο πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ. Σάββας Χατζησάββας και τα μέλη του Δ.Σ. καταβάλλουν εδώ και χρόνια τις προσπάθειες να περάσουν το ενωτικό εργατικό μήνυμα που έχει ο γιορτασμός της πρωτομαγιάς αλλά οι εργαζόμενοι δεν ανταποκρίνονται όπως θα έπρεπε. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης, ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Αλέξανδρος Μανωλάκης, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡ Δημήτρης Καρατζιάς και ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος υγείας Σάββας Καλαθενός. Μετά τις ομιλίες των εκπροσώπων των σωματείων τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ. ο οποίος στην ομιλία του ανέφερε τα παρακάτω:

«Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, τιμούμε σήμερα την Εργατική Πρωτομαγιά, μια μέρα μνήμης και τιμής για όσους αγωνίστηκαν και έχασαν την ζωή τους στην μάχη για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η παρουσία μας εδώ σήμερα, έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι η πάλη για την κοινωνική απελευθέρωση των εργαζομένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης συνεχίζεται αδιάκοπα.

Ο αγώνας των εργατών του Σικάγου για την καθιέρωση του 8ώρου σήμερα αποκτά νόημα, αφού η εργοδοσία σε παγκόσμιο επίπεδο επιχειρεί να ανατρέψει ότι κατακτήθηκε με σκληρούς αγώνες. Στην χώρα μας η κυβέρνηση υιοθετεί και νομοθετεί σκληρές, άδικες και αντεργατικές πολιτικές και εκποιεί δημόσιες επιχειρήσεις υποκύπτοντας στις απαιτήσεις των δανειστών. Μειώνει παραπέρα τους μισθούς και οδηγεί στην εξαθλίωση τους συνταξιούχους με τις συνεχείς μειώσεις των συντάξεων. Με τακτικισμούς και επικοινωνιακά τεχνάσματα προσπαθεί να δικαιολογήσει την πολιτική της ενώ βάζει ταφόπλακα στα εργατικά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα με το 4ο μνημόνιο που ετοιμάζεται να υπογράψει. Αυτή την ιστορική μέρα της 1ης Μάη, οι εργαζόμενοιτης Ρόδου ενώνουμε την φωνή μας με όλους εκείνους που παλεύουν ενάντια στην φτώχεια, την εξαθλίωση, τις αδικίες, τις διακρίσεις και στην κατάργηση δημοκρατικών, εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικά δικαιωμάτων.

Απεργούμε , διαδηλώνουμε και απαιτούμε:

-Επαναφορά των Σ.Σ.Ε.

-Κανένα μέτρο που επιβαρύνει τα συνήθη υποζύγια τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

-Ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

-Μέτρα για την απασχόληση των νέων ανθρώπων που κατά χιλιάδες φεύγουν στο εξωτερικό.

-Αξιοπρεπείς μισθούς και αξιοπρεπείς συντάξεις για τους απόμαχους της δουλειάς.

-Όχι στο ξεπούλημα των δημόσιων επιχειρήσεων και ωφέλειας.

-Όχι στην ιδιωτικοποίηση του νερού και των υπηρεσιών που προσφέρουν οι Δήμοι καθαριότητα-πράσινο.

-Επίδομα ανεργίας 80%.

-Οι αγώνες έχουν αποτέλεσμα όταν είναι μαζικοί και ενωτικοί, Καζίνο-ξενοδοχουπάλληλοι-SUN SINE-Ένωση Αγροτικών Συναιτερισμών.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, το Ε.Κ.Ρ., τιμώντας τους πρωτοπόρους αγωνιστές του Εργατικού Κινήματος που υπερασπίστηκαν την ίδια τους την ζωή, την δημοκρατία, την δικαιοσύνη, την ισότητα, την ελευθερία και την ειρήνη, θα παραμείνει στην πρώτη γραμμή του αγώνα για την υπεράσπιση αυτών των ιδανικών.

Σας καλούμε, όλοι μαζί να δώσουμε αυτή την μάχη, την οφείλουμε σε μας και στα παιδιά μας».

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments