«Χάσαμε την Ευρώπη, δεν έχει πλέον ελευθερία του λόγου!»

0
Dodekanisos

Μια ακόμα τοποθέτηση με αφορμή την πρόσφατη σύλληψη του ιδιοκτήτη του Telegram έκανε ο Robert F. Kenedy jr. Αυτή τη φορά, μιλώντας στον δημοσιογράφο Tucker Carlson είπε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Τα δικαιώματα της ελευθερίας του λόγου στην Ευρώπη έχουν χαθεί. Χάσαμε την Ευρώπη. Η Ευρώπη τώρα δεν έχει ελευθερία λόγου». Ο Κένεντι επεσήμανε επίσης ότι ο Αμερικανός δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας Έλον Μασκ έχει γίνει αντιληπτός ως «κακός» αφού αγόρασε το Twitter και το έκανε πλατφόρμα ελεύθερης έκφρασης. Ο Μασκ θα ήταν ο ήρωας του παλιού Δημοκρατικού κόμματος στις Ηνωμένες Πολιτείες, πρόσθεσε ο Κένεντι. Λίγο πριν, οι Γαλλικές αρχές αποφάσισαν την παράταση της κράτησης του Pavel Durov έως και την Τετάρτη 28 Αυγούστου.

Υπενθυμίζουμε ότι είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο Le Bourget του Παρισιού στις 24 Αυγούστου. Σύμφωνα με δήλωση της εισαγγελίας του Παρισιού, είναι ύποπτος για συμμετοχή σε μια σειρά αδικημάτων, συμπεριλαμβανομένης της μη παροχής των ζητούμενων πληροφοριών στις αρχές και της διαχείρισης του Telegram που φέρεται να χρησιμοποιείται για τη διανομή παιδικής πορνογραφίας και το εμπόριο ναρκωτικών. Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, ο Durov, ο οποίος έχει επίσης γαλλική υπηκοότητα, ήταν στη λίστα καταζητούμενων της χώρας. ο επιχειρηματίας μπορεί να αντιμετωπίσει ποινή φυλάκισης έως και 20 ετών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments