Αρχική Videos Biden σε Xi Jinping: “Είσαι ένας δικτάτορας!”

Biden σε Xi Jinping: “Είσαι ένας δικτάτορας!”

0

«Δικτάτορα» αποκάλεσε τον ηγέτη της Κίνας Σι Τζινπινγκ ο Τζο Μπάϊντεν μια ημέρα μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στο Πεκίνο του Υπουργού Εξωτερικών της χώρας Άντονι Μπλίνκεν! Ο Μπαϊντεν μιλώντας σε μια εκδήλωση της Καλιφόρνια υπενθύμισε το περιστατικό με κατασκοπευτικό αερόστατο το οποίο όπως είπε είχε προκαλέσει μεγάλη αμηχανία στον Κινέζο ηγέτη.

«Ο λόγος για τον οποίο ο Σι Τζινπίνγκ αναστατώθηκε πολύ όταν κατέρριψα αυτό το αερόστατο που ήταν γεμάτο με κατασκοπευτικό εξοπλισμό ήταν ότι δεν ήξερε ότι ήταν εκεί. Αυτό είναι μεγάλη ντροπή για δικτάτορες», είπε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, η Κίνα αρνήθηκε  να επαναλάβει  την άμεση στρατιωτική επικοινωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες παρά τις «επανειλημμένες» προσπάθειες του Μπλίνκεν να θέσει το θέμα κατά τη διάρκεια του διήμερου ταξιδιού του. Ο Blinken είπε στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου ότι «αυτή τη στιγμή, η Κίνα δεν έχει συμφωνήσει να προχωρήσει με αυτό». «Νομίζω ότι αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε», είπε ο Αμερικανός διπλωμάτης στις 19 Ιουνίου. «Είναι πολύ σημαντικό να αποκαταστήσουμε αυτά τα κανάλια».

Από το 2021, οι ηγέτες της Κίνας έχουν αρνηθεί ή αγνόησε περισσότερα από δώδεκα αιτήματα για συνομιλία με το Πεντάγωνο και περίπου 10 προσκλήσεις δέσμευσης σε επίπεδο εργασίας από την πλευρά των ΗΠΑ, ανέφερε το Reuters, επικαλούμενο ανώνυμο ανώτερο αξιωματούχο της άμυνας των ΗΠΑ.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments