«Αυτό που κάνει η ΕΕ είναι κλοπή, φυσικά και θα απαντήσουμε!»

0
Dodekanisos

«Κλοπή» εκ μέρους της ΕΕ χαρακτήρισε το θέμα με τα παγωμένα Ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο ίδιος σχολιάζοντας την απόφαση να σταλούν αυτά τα χρήματα στην Ουκρανία για στρατιωτική βοήθεια, τόνισε τα εξής:

 «Φυσικά, τέτοια βήματα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν θα μείνουν αναπάντητα. Δεν είναι λόγος για άμεση αντίδραση, αλλά σίγουρα λόγος για στοχαστικές ενέργειες ως απάντηση σε τέτοιες παράνομες αποφάσεις της ΕΕ. Αυτές οι ενέργειες θα πραγματοποιηθούν σίγουρα, αλλά πρέπει να είναι καλά μελετημένες και να ευθυγραμμίζονται πλήρως με τα συμφέροντά μας».

Υπενθυμίζουμε ότι μετά την έναρξη του πολέμου η ΕΕ και οι χώρες της G7 «πάγωσαν» σχεδόν το ήμισυ των συναλλαγματικών αποθεμάτων της Ρωσίας, ύψους περίπου € 300 δις. Πάνω από 200 δισ. ευρώ κατέχονται στην ΕΕ, κυρίως από το βελγικό Euroclear, ένα από τα μεγαλύτερα συστήματα διακανονισμού και εκκαθάρισης στον κόσμο. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων στην Ευρώπη ως κλοπή, σημειώνοντας ότι η ΕΕ στοχεύει όχι μόνο ιδιωτικά κεφάλαια αλλά και ρωσικά κρατικά περιουσιακά στοιχεία.

Και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι η Ρωσία θα απαντήσει σε περίπτωση κατάσχεσης των παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων στη Δύση. Ανέφερε ότι η Ρωσία έχει επίσης τη δυνατότητα να δεσμεύσει κεφάλαια που διατηρούν οι δυτικές χώρες στη Ρωσία.

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments