Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Αθήνα, 15/2/2034 Δελτίο Ειδήσεων

Αθήνα, 15/2/2034 Δελτίο Ειδήσεων

0
Image by Alexandra_Koch from Pixabay
Dodekanisos

της Ελένης Αργυροπούλου – Σαραφοπούλου
πτ. Κοινωνικής Θεολογίας

«Η πρώτη κραυγή του ανθρώπου είναι κλάμα.
Από εκεί και πέρα, οι άνθρωποι ή παραμένουν άνθρωποι και κλαίνε,
ή γίνονται τέρατα και κάνουν τους άλλους να κλαίνε».
(Μενέλαος Λουντέμης)

«Το να είσαι λογικός σε έναν κόσμο τρελών είναι τρέλα».
(Ζαν – Ζακ Ρουσσώ)

«Έρχεται καιρός που οι άνθρωποι θα χάσουν τα λογικά τους·
κι αν δουν κάποιον λογικό θα ξεσηκώνονται εναντίον του, λέγοντας : “Εσύ είσαι ο παράλογος”.
Γιατί δεν θα είναι όμοιός τους».
(Μέγας Αντώνιος)

ΔΕΛΤΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Καλησπέρα άνθρωποι.

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2034  σήμερα  και μόλις ξεκινά άλλο ένα δελτίο ειδήσεων.

Ας δούμε την επικαιρότητα σε τίτλους:

• Κλειστή για 15η ημέρα η πλατεία Συντάγματος.

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε σήμερα η 10η Επέτειος της ψήφισης του καθοριστικού νομοσχεδίου για τα ομόφυλ(όφιλ)α ζευγάρια.

• Σημαντική επιπλέον  άνοδος, που φθάνει το 59%, σημειώνεται στη μετάβαση φύλου παιδιών και εφήβων.

• Ολοένα και περισσότερο πληθαίνουν οι δυτικές χώρες  που νομιμοποιούν τουλάχιστον 35 είδη μη παραδοσιακού γάμου. Το πέρασμα σε μη παραδοσιακά είδη από τα παρωχημένα είναι πια γεγονός συνυφασμένο με το όραμα της Νέας Εποχής.

• Αύξηση της τάξης του 125% εντός  6 ετών  παρατηρείται στα τρανς παιδιά που βρίσκονται σε καθεστώς ανάδοχης φροντίδας.

• Τριπλάσιες σε σχέση με την προηγούμενη τριετία οι απόπειρες αυτοκτονίας νέων. Σε αυτόν τον αριθμό δεν συμπεριλαμβάνονται και οι προσποιητές (fake) που πραγματοποιούνται με σκοπό να συντομεύσουν τη μετάβαση φύλου.

• Νέα γενναία επιδόματα και φοροελαφρύνσεις έρχονται την ερχόμενη εβδομάδα για τους κηδεμόνες παιδιών από παρένθετη μητέρα.

• Με πρόσθετη ανάκληση της ιατρικής άδειας – εκτός του ως τώρα ισχύοντος προστίμου των  40.000 € –  θα τιμωρούνται οι γιατροί που διαφωνούν με τους πολιτικούς και προωθούν την παραπληροφόρηση, με ψευδή στοιχεία που αντίκεινται στην επίσημα αποδεκτή επιστημονική τοποθέτηση.

• Εκ νέου τροποποίηση – κατάργηση του άρθρου 26 της Οικουμενικής Διακήρυξης για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα του ΟΗΕ (1948), περί  υπευθυνότητας των γονέων στην εκπαίδευση των παιδιών.

• Τη στείρωση λευκών φτωχών και ανέργων έναντι ικανοποιητικού επιδόματος φαίνεται να προωθούν ολοένα και περισσότεροι βουλευτές, ύστερα από την ευρεία απήχηση του εν λόγω μέτρου στην Ευρώπη.

• Τσουχτερό πρόστιμο στην ομάδα ποδοσφαίρου της Κομοτηνής για πανό που έγραφε: «ΤΑ ΦΥΛΑ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ 2, ΟΧΙ 62 ».

• Σύμφωνα με το Παγκόσμιο Κέντρο Ιατρικής Επιτήρησης, εκτίναξη σημειώνεται στα περιστατικά καρκίνων, μυοκαρδίτιδας, περικαρδίτιδας και ανδρικής υπογονιμότητας, συγκριτικά με τον μέσο όρο της τελευταίας πενταετίας.  Δημιουργεί δε ανησυχία η αύξηση κατά 79% αναφορικά με την προηγούμενη δεκαετία σε καρκίνο τραχήλου μήτρας, μαστού, εντέρου και προστάτη, ενώ θα ήταν παράλειψη να μη γίνει αναφορά στον τριπλασιασμό  σε σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και τραυματισμούς. Σε αυτούς συνυπολογίζονται και οι τραυματισμοί που προέρχονται από ζώα.

• Ακόμα ένα ατυχές περιστατικό με θανάσιμο τραυματισμό ατόμου – μέλους του γνωστού κινήματος «Trans species». Το άτομο που αυτοπροσδιοριζόταν ως ελάφι πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από κυνηγούς, σε δασική περιοχή της  ορεινής  Ναυπακτίας,   καθώς  περιφερόταν ντυμένο έτσι και περπατώντας στα τέσσερα. Το συμβάν ήρθε να προστεθεί στα προηγούμενα ατυχήματα άλλων μελών του κινήματος, όπως των queer γορίλα, σκύλου, δράκου, αλλά και του άφυλου κοτόπουλου.

• 18χρονος τρανς κατηγορείται για βιασμό και φόνο 11χρονου κοριτσιού.

• Ένας ακόμη λαμπερός γάμος  65χρονου με 9χρονο αγόρι ύστερα από ειδύλλιο, στο νησί της  Μυκόνου.

• Άλλη μία ιστορία αγάπης δεν χρειάζεται να περιμένει  για να εκπληρωθεί:  8χρονο κορίτσι από τα βόρεια προάστια της Αττικής   παντρεύτηκε  την ζόμπι – κούκλα της, δώρο του παππού της,  λίγο πριν πεθάνει.

• Τρανσέξουαλ κρατούμενες στις γυναικείες φυλακές των Πατρών άφησαν έγκυες τέσσερις τρόφιμες.

• Στον Βόλο,  κορίτσι 8 ετών καταδικάστηκε σε καταβολή των δικαστικών εξόδων και αποζημιώσεων στον βιαστή της για την παραμονή του στη φυλακή. Είναι άλλωστε ευρέως γνωστό πως η παλαιότερα ονομαζόμενη «παιδεραστία»,  που άλλοτε θεωρούνταν έγκλημα, λογίζεται πλέον υγιής σεξουαλικός προσανατολισμός και δικαίωμα του καθενός, στις προηγμένες χώρες.

• Ραγδαία αύξηση σε αυτοκτονίες, με ποσοστό να εκτινάσσεται σε 42% την τελευταία τετραετία, σε ανταγωνισμό με ποσοστό 43%, ατόμων που επιλέγουν την ευθανασία.

• Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: ρητός νόμος στα πλαίσια της καταπολέμησης του ρατσισμού, του αντισημιτισμού και των διακρίσεων επιβάλλει αυστηρές ποινές για σχόλια που γίνονται σε ιδιωτικό περιβάλλον.

• Δημοφιλής μη δυαδικός 29χρονος you-tuber, που αυτοπροσδιοριζόταν ως παιδί προσχολικής ηλικίας, αυτοκτόνησε ύστερα από ερωτική απογοήτευση από 5χρονο.

• Δικαστής στη Θεσσαλονίκη έστειλε μεγαλόσωμο βιαστή ανηλίκων σε γυναικείες φυλακές γιατί δήλωσε γυναίκα, ενώ την ίδια ώρα

• Queer αρσιβαρίστας  δήλωσε γυναίκα και κέρδισε την πρώτη θέση σε πρωτάθλημα.

• Την κατάργηση επιπρόσθετων λέξεων από τα σύγχρονα ηλεκτρονικά λεξικά εισηγήθηκε ο Υπουργός Παρα-μόρφωσης και Α-θεΐας. Πρόκειται για τις λέξεις: «αξιοπρέπεια», «αυτοσεβασμός», «δάκρυ»,  «δικαίωση», «ενσυναίσθηση», «συναίσθημα», «συνείδηση».

Ας γυρίσουμε όμως στον σημερινό μεγαλειώδη  εορτασμό. Πιο αναλυτικά:

Εν μέσω κλίματος ιαχών πανηγυρισμού και μουσικών εκδηλώσεων, στο πλαίσιο του καθιερωμένου  φεστιβάλ “Παρέλασης Υπερηφανείας” και με συμμετοχή πλήθους κόσμου, μεταξύ των οποίων πολιτικοί, διανοούμενοι και μικρά παιδιά βαμμένα στα χρώματα του ουράνιου τόξου, γιορτάστηκε ο μεγάλος θρίαμβος. Ταυτόχρονα, έγινε τιμητική μνεία στη συμπλήρωση 3 χρόνων από την κατάργηση των παρωχημένων  όρων “άνδρας/γυναίκα” και τη νομιμοποίηση της παρένθετης “μητρότητας”, με κορύφωση την έπαρση της σημαίας της παράταξης των αφύλων /μη δυαδικών (non – binary) στον βράχο της Ακρόπολης, δίπλα στην πολύχρωμη σημαία. Φυσικά – όπως κάθε χρόνο –  οι σημαίες κυμάτισαν στα εκπαιδευτικά ιδρύματα και σχολεία όλης της χώρας.

 Η καθιέρωση της ουδέτερης  αντωνυμίας “αυτοί”,  κατά το νορβηγικό παλαιότερο πρότυπο “hen” και η προσθήκη της στα λεξικά, αποτέλεσε τη ρηξικέλευθη αλλαγή, με τον Πρωθυπουργό να δηλώνει: «Στον σύγχρονο κόσμο της σεξουαλικής διαφορετικότητας, όπου τα ετερόφυλα ζευγάρια αποτελούν μειοψηφία, δεν υπάρχουν ταμπού, όρια, υποχρεώσεις και συμβιβασμοί. Η ελευθερία είναι το σύνθημά μας. Γι’ αυτήν εξάλλου αγωνιστήκαμε, δεκαετίες τώρα».

Από τη μεριά του, ο Υπουργός Παρα-μόρφωσης και Α-θεΐας συμπλήρωσε εμφαντικά: «Οι παλαιότεροι ίσως θυμούνται την απάλειψη του όρου “Θρησκευμάτων” από τον τίτλο του Υπουργείου μας. Νέα μας θρησκεία ο αμοραλισμός. Πρέπει  να εργαστούμε ακόμη  πιο εντατικά ενάντια στον παραδοσιακό τρόπο σκέψης. Ο κόσμος όπου μεγάλωσα δεν υπάρχει πια. Και εγώ είμαι ομοφυλόφιλος. Θέλω τα παιδιά όλης της χώρας να είναι το ίδιο, όπως εγώ, ελεύθερα. Εξάλλου, ας μην ξεχνάμε τη σύμβαση που υπογράφηκε από προκατόχους μας, τον Σεπτέμβριο του 2026, για στροφή σε αποκλειστικά νέα σεξουαλικά πρότυπα που θα διέπουν την εκπαίδευση με καθορισμένο τρόπο».

Παρόλα αυτά, το «Υπουργείο Παιδιών και Ισότητας κάθε μορφής Σεξουαλικής Διαφορετικότητας» καταγγέλλει ότι οι μειονότητες των ετερόφυλων εξακολουθούν να μαστίζουν τη χώρα και τις σχολικές κοινότητες εν προκειμένω. «Εμμένουν στον ίδιο τρόπο σκέψης. Δυστυχώς, δεν έχουμε καταφέρει να τους κάμψουμε το ηθικό. Για κάποιον λόγο δεν πείθονται», δήλωσε η Υφυπουργός.

Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλεί ο ολοένα αυξανόμενος αριθμός των παιδιών που έχουν «διασωθεί από τους γονείς τους». Τα 3/5 των παιδιών που μεγαλώνουν στη χώρα απομακρύνονται από τους ακατάλληλους, υπερπροστατευτικούς  γονείς και υιοθετούνται από άλλους κηδεμόνες ή εντεταλμένα Ιδρύματα, με τη δυνατότητα μάλιστα επιλογής των πιο “χαρισματούχων” ανηλίκων. Σε περίπτωση εκδήλωσης αντίδρασης από πλευράς των μητέρων, ακόμη και απλής ύγρανσης των ματιών,  το αποκαλούμενο «κλάμα», ειδικές επιτροπές Ψυχικής Υγείας δρουν άμεσα. Μητέρες παραπέμπονται στην Υπηρεσία Προστασίας και Επιμέλειας παιδιών, προκειμένου να συμμορφωθούν με τις καινοτόμες αρχές της Καταναγκαστικής Ψυχιατρικής. Υπενθυμίζουμε ότι την τελευταία πενταετία η εκδήλωση δακρύων δεν θεωρείται υγιής αντίδραση, καθώς λογίζεται  ψυχική ασθένεια, οπότε αυτομάτως τα παιδιά αναθέτονται σε ανάδοχη οικογένεια ή Ίδρυμα. Να θυμίσουμε εδώ τη σύμβαση της Χάγης του 2027 περί νόμιμης αφαίρεσης παιδιών, που υπέγραψαν σχεδόν όλα τα ευρωπαϊκά κράτη, σύμφωνα με την οποία τα παιδιά δεν ανήκουν στους γονείς τους, αλλά στην κοινωνία ή το κράτος.

Δυστυχώς  δεν  παύουν  οι  – μειωμένες πλέον –   έντονες αντιδράσεις οικογενειών, οι οποίες την Παρασκευή διοργάνωσαν εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά του βίαιου διαχωρισμού γονέων και παιδιών, χαρακτηρίζοντας τα υπερσύγχρονα άσυλα όπου αυτά μεταφέρονται και διαμένουν, ως «φυλακές οικογενειακού τύπου». Όπως ήταν αναμενόμενο, δυνάμεις της Αστυνομίας Σκέψης και Λόγου (ΑΣΛ) αναχαίτισαν άμεσα τη συγκέντρωση.

«Ακολουθώντας το παράδειγμα της Σουηδίας,  μίας  χώρας που ηγήθηκε – χρόνια πριν –  της  εξάλειψης του φύλου ήδη από την προσχολική ηλικία, τα παιδιά είναι ανοιχτά προς την όποια αλλαγή και απόφαση προτίμησης φύλου, χωρίς χρονικούς ή άλλους περιορισμούς. Την ώρα της γέννησης είναι απαραίτητος ο καθορισμός του φύλου από τους γονείς, με το δικαίωμα στη σεξουαλική προτίμηση να ορίζεται από 0 ετών. Τώρα πια παρέχεται η δυνατότητα να επιλέξουν από μια ποικιλία 62 φύλων, χωρίς δεσμεύσεις, εφόσον δίνεται η ευχέρεια αλλαγής ανά 1 μήνα», δηλώνει ο Υπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Ελευθεριότητας.

Την ίδια ώρα, στη Βουλή κατατίθεται συμπληρωματικό  νομοσχέδιο για τα δικαιώματα των παιδιών που προέρχονται από ΛΟΑΤΚΙ++ γονείς. «Είναι αδιανόητο να γυρίζουμε σε παλαιότερου τύπου τακτικές και μεσαιωνικές αντιλήψεις της περασμένης δεκαετίας», τόνισε φανερά εκνευρισμένη η Υπουργός Ρατσισμού και Κοινωνικών Διακρίσεων. «Δεν θα πάω μακριά. Αρκεί να θυμηθούμε τρία γνωστά  πρόσφατα συμβάντα, που ας ελπίσουμε να αποτελέσουν πια παρελθόν, ύστερα από την  παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων: Μαθητής στο Αγρίνιο ανέφερε τη λέξη «μαμά», αντί  του «άνθρωπος που γεννά», καθηγήτρια Βιολογίας  στην Ευρυτανία τιμωρήθηκε με πρόστιμο 25.000€ γιατί απευθύνθηκε σε παιδιά της τάξης αποκαλώντας τα ‘’κορίτσια’’, βασιζόμενη στην ανατομία και φυσιολογία τους και αναλύοντάς την, και τέλος, δεν πρέπει κανείς να ξεχνά το περιστατικό ανάρτησης πανό από μαθητές Γυμνασίου της Θεσσαλονίκης, γράφοντας πάνω τις ακατανόητες λέξεις: «ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΪΟΝ ΑΓΑΠΗΣ, ΟΧΙ ΜΙΑΣ ΜΗΧΑΝΗΣ – ΟΧΙ ΣΤΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΕΜΠΟΡΙΟ».

Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν απαγορευμένα  στοιχεία που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, μέσω αγνώστου ταυτότητος – για την  ώρα – ιστοσελίδας που κατάφερε μυστηριωδώς να αποκαλύψει δήθεν αλήθειες σαν προϊόν έρευνας. Ο Υπουργός Ελέγχου Διαδικτύου και Απαγόρευσης Κριτικής Σκέψης έσπευσε να καταδικάσει ως ψευδή τα αναφερόμενα. Σύμφωνα με αυτά, τραγική μείωση ύψους 80%,  σε σχέση με 10 χρόνια πριν, παρατηρείται στις συλλήψεις και γεννήσεις παιδιών στη χώρα. Τα ποσοστά σπερματοζωαρίων μειώθηκαν στο μισό από το 2023, πράγμα που προβάλλεται ως «απειλή για την επιβίωση της ανθρωπότητας», παρά τα 6 δισεκατομμύρια που υπάρχουν στον πλανήτη αυτή τη στιγμή. Επιπρόσθετα, οι αποβολές κατά το ίδιο διάστημα  εκτινάχθηκαν  στο 68%, με τις αμβλώσεις να φθάνουν το 55%. Αίσθηση προκαλεί η περίπτωση γυναίκας από τη δυτική Αττική, η οποία δηλώνει την ικανοποίησή της ύστερα από την πραγμάτωση της 45ης δικής της άμβλωσης. Μάλιστα, υποστηρίζεται ότι φωτογραφήθηκε κρατώντας πανό με την επιγραφή: «Είμαστε Θεοί». Επίσης, αναφέρεται αιφνιδιαστική αύξηση σε αλκοόλ και ποικίλες ναρκωτικές ουσίες, αλλά και των αντικαταθλιπτικών, αγχολυτικών και αντιψυχωσικών φαρμακευτικών σκευασμάτων. Εν τω μεταξύ, σημαντική αύξηση 40% φέρεται να σημειώνεται στα ποσοστά τερατογένεσης, με τον Υπουργό Ψυχικής Υγείας και Τερατογένεσης να διαψεύδει τα πάντα σε συνέντευξη που έδωσε τη Δευτέρα, ενόψει των εγκαινίων νέας υπερμεγέθους πολυτελούς δομής, χωρητικότητας 450 κλινών, στην Κηφισιά.

Η εν λόγω ιστοσελίδα που τόλμησε να δημοσιεύσει τις παραπάνω ψευδείς πληροφορίες  ερευνάται από την πρώτη στιγμή από την  αρμόδια Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και Ελευθερίας Δημοσίευσης. Η παραπομπή της  στη Δικαιοσύνη είναι ζήτημα ωρών. «Τα παραπάνω αποτελούν τραγικά ψέματα και κάθε αποδοχή ή διάδοσή τους θα ποινικοποιείται», τόνισε χαρακτηριστικά το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Μιλώντας για γενετικές ανωμαλίες, να αναφερθεί ότι σύμφωνα με επίσημες στατιστικές, στα δέκα νεογέννητα μόνο τα δύο γεννιούνται από κατοίκους της χώρας, ενώ τα οκτώ είναι παιδιά μεταναστών.

Οι μετανάστες παρέχουν υγιή πληθυσμό στη χώρα, αφού σε αυτούς δεν συνηθίζονται στενές σχέσεις μεταξύ συγγενών.

Και ένα τελευταίο νέο, πριν το τέλος του δελτίου. Ύστερα από την “αποκαθήλωση” των σταυρών από οποιοδήποτε θρησκευτικό σύμβολο, διαδικασία που διήρκησε 11 χρόνια και πλέον ως σήμερα, συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι κατεδαφίσεις ναών σε όλη την επικράτεια, με 3 νέες να εκτελούνται μέσα στον τελευταίο μήνα.

Μόλις με ενημερώνουν για δύο έκτακτες ειδήσεις, που θα προκαλέσουν σοβαρότατες συνέπειες:

• Σε κλινικές αμβλώσεων της Αθήνας κατάφεραν να εισχωρήσουν ομάδες υπέρ της μητρότητας.

• Παράλληλα, σε νηπιαγωγείο των Κυθήρων, παιδιά και δασκάλα αντί του καθιερωμένου «come out», εμφανίστηκαν με μπλουζάκια με στάμπα από θεματική  βιβλίου της Παλαιάς Διαθήκης. Στις μπλούζες τους ήταν σχεδιασμένα τα σώματα του Αδάμ και της Εύας, με μια επιγραφή: «αυξάνεσθε και πληθύνεσθε».

Η ΑΣΛ, πάντα σεβόμενη τον πολίτη και τις ελευθερίες του, θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα.

Με ειδοποιούν πως παρόμοιο περιστατικό συνέβη το μεσημέρι  και σε Δημοτικό Σχολείο των Χανίων.

Περιμένουμε την άμεση επέμβαση της Προστασίας του Πολίτη, με την πολύτιμη αρωγή της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Για ό,τι νεότερο, θα υπάρξει ενημέρωση.

Παρακαλείσθε να μείνετε ψύχραιμοι.

Θυμηθείτε το βασικό σύνθημα: «Μόλις τελειώσει όλο αυτό, θα είσαι πλέον ελεύθερος».

Και για να κλείσουμε ευχάριστα, η αποψινή βραδιά είναι αφιερωμένη στους μικρούς φίλους.

Ακολουθεί μία σειρά  παιδικών ταινιών μικρού μήκους:

«Βασιλιάς και Πρίγκιπας»,

«Άνθρωπος – νυχτερίδα: μαθήματα μπαλέτου»,

«Σταχτοπούτα και ετεροθαλείς αδελφές»  και

«Πινόκιο και Κοντορεβιθούλης σε νέες περιπέτειες».

Φθάσαμε στο τέλος και του αποψινού δελτίου ειδήσεων.

Μαζί σας και σήμερα για την ενημέρωσή σας ήταν το άφυλο ρομπότ «Σοφία».

Καληνύχτα άνθρωποι».

Στο παραπάνω κείμενο σκοπίμως παραλείφθηκαν – κατά το δυνατόν – λέξεις που δηλώνουν συναίσθημα, καθώς και καταγωγή, όπως: Ελλάδα, Έλληνας, ελληνικός. Σκοπός ήταν να φανεί η ωμή νέα πραγματικότητα της απογύμνωσης των πάντων. Επίσης, χρησιμοποιήθηκε εσκεμμένα η λέξη «άτομο» αντί της πρέπουσας «πρόσωπο», ενώ σκόπιμα απουσιάζουν σημεία στίξης (με έμφαση στο θαυμαστικό), προκειμένου να καταδειχθεί η έλλειψη ανθρωπίνων αισθημάτων.

Άνδρες χωρίς ανδρισμό, γυναίκες “ευνουχισμένες” από μητρότητα, παιδιά μόνα, συντροφιά με τη σύγχυση, ζευγάρια χωρίς ευθύνες και ρόλους: αυτά συνιστούν μια unisex πραγματικότητα όπου τα πάντα απο – ιεροποιούνται, Πρόκειται για μια κυριολεκτική απ-αξίωση μιας ανέραστης, α-πρόσωπης, απονευρωμένης κοινωνίας αποκτήνωσης και παντός είδους διαστροφής, που συχνά  δεν διστάζει να δηλώσει πως δεν έλκεται από κανέναν και τίποτε! A-sexual κοινωνίες…

Σε έναν (φυλο)μεταβατικό κόσμο μεγάλων ταχυτήτων που ο άνθρωπος δεν έχει μάθει να περιμένει, αλλά μάλλον απαιτεί ολοένα και περισσότερα – εδώ και τώρα, συντελείται μυστικά μια  μετάλλαξη. Το ανθρώπινο πρόσωπο αμαυρώνεται, εξευτελίζεται, καταπίπτει σε προϊόν ρομποτοποίησης.

Ο θεσμός της οικογένειας, οι ευγενείς ιδέες και οι αξίες καταβαραθρώνονται.  

Η πολιτεία καυχάται για μία πρωτιά («η πρώτη Ορθόδοξη χώρα που νομιμοποιεί τον γάμο ομοφύλων») που όχι απλά αγγίζει την ύβρη, αλλά την ξεπερνά. Η θεοποίηση των αισθήσεων και των απολαύσεων προκλητικά προβάλλεται και με μανία προπαγανδίζεται.

Η τόσο διαφημιζόμενη  έννοια της «συμπεριληπτικότητας» ξεχνά να συμπεριλάβει την αλήθεια και το συναίσθημα. Ο «κατ’ εικόνα Θεού και ομοίωσιν» άνθρωπος ξεπέφτει σε αντικείμενο ηδονής, χάνει την ιδιότητα του «προσώπου» και ευτελίζεται σε «άτομο». Γίνεται τόσος λόγος για  «δυσφορία φύλου», αλλά καμία αναφορά σε δυσφορία αγκαλιάς, δυσφορία δέσμευσης, δυσφορία υπευθυνότητας, δυσφορία ενσυναίσθησης, δυσφορία αγάπης…

«Ο Χριστιανισμός επιβάλλει ν’ αγαπάμε με όλη μας την καρδιά τους πάντες, όποια πίστη κι αν έχουν!

Συγχρόνως όμως μας διατάζει να κρατάμε αλώβητη την πίστη μας και τα δόγματά της.

Σαν χριστιανοί πρέπει να ελεείτε όλον τον κόσμο, όλους τους ανθρώπους.

Ακόμη και τη ζωή σας να δώσετε γι’ αυτούς!

Αλλά τις αλήθειες του Χριστού δεν έχετε το δικαίωμα να τις θίξετε. Γιατί δεν είναι δικές σας».

                                                                                                               (Άγιος Νικόλαος Βελιμίροβιτς)

 «Αν δεν βρεθεί να πεθάνει κανείς για τη λευτεριά, τότε θα πεθάνει η ίδια η λευτεριά.

Φθηνά τη λευτεριά δεν την πουλούν πουθενά. Ούτε και τη χαρίζουνε.

Όσοι την πήραν χάρισμα, τη χαράμισαν».

                                                                                                    (Μενέλαος Λουντέμης)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments