Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα «Άσκοπες οι φωνές του Ποσειδώνα!»

«Άσκοπες οι φωνές του Ποσειδώνα!»

2
2
Dodekanisos

Την άποψη ότι ο διαιτητής Στέργος Γιακουμάκης έκανε λάθος και θα έπρεπε να τρέξει κοντά στην «βοηθό» του Χριστίνα Βασιλείου όταν αυτή του σήκωσε το σημαίακι κατά την διάρκεια του αγώνα του Ποσειδώνα Καρπάθου με τον Διαγόρα Βατίου στο γήπεδο του πρώτου, δήλωσε σήμερα στην εκπομπή του Δημήτρη Δραγάτη στον ραδιοφωνικό σταθμό TOP FM ο αρχιδιαιτητής Κώστας Ζανεττίδης. Ο κ. Ζαννετίδης μεταξύ άλλων επεσήμανε πως «αντιλαμβάνομαι πως ο διαιτητής ήταν κοντά και είχε ιδίαν αντίληψη της φάσης κρίνοντας πως δεν θα έπρεπε να βγάλει κόκκινη κάρτα. Όμως όφειλε να πάει στην βοηθό του από την στιγμή που του σήκωσε το σημαιάκι. Μπορεί να τον ήθελε κάτι άλλο ή να μην αισθανόταν καλά. Επίσης θέλω να τονίσω το εξής. Δεν σημαίνει ότι κάθε φορά που ένας βοηθός σηκώνει το σημαιάκι και καλεί τον διαιτητή πως αυτός θα πρέπει να βγάζει πάντα κόκκινη κάρτα. Ο ίδιος το κρίνει αυτό. Αυτό ήταν το μοναδικό λάθος του Γιακουμάκη και τίποτε άλλο. Οι άλλες δυο φάσεις που διαμαρτύρονται οι του Ποσειδώνα φαίνεται στο video πως ο διαιτητής έπραξε απόλυτα σωστά. Τζάμπα διαμαρτύρονται στην Κάρπαθο». Σχετικά με το αν υπάρχει ενδεχόμενο τιμωρίας στον διαιτητή επειδή δεν πήγε στην «βοηθό» του, απάντησε: «Είναι κάτι που δεν μπορώ να το απαντήσω τώρα. Θα το δούμε».
Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με το ποιο είναι το σχόλιο του για την δήλωση του κ. Βιτώρη στην ίδια εκπομπή (ότι υπάρχουν πέντε – έξι διαιτητές που δρουν στο παρασκήνιο και έχουν σχέδιο να …ρίξουν τον Ποσειδώνα!), ο κ. Ζανεττίδης απάντησε: «Αν έχει στοιχεία και θέλει να βοηθήσει το ποδόσφαιρο μας θα πρέπει να καταθέσει στα αρμόδια όργανα και στον εισαγγελέα κα να επιληφθούμε και εμείς. Φαντάζομαι ότι θα πρέπει να κληθεί από την Πειθαρχική Επιτροπή προκειμένου να δώσει διευκρινήσεις και στοιχεία γιατί αυτά που είπε αποτελούν δυσφήμιση».
Όσον αφορά το χθεσινό παιχνίδι των Ιπποτών και του ΑΕΡΑ στο γήπεδο των Αγίων Αποστόλων, κατά την διάρκεια του οποίου ο διαιτητής κ. Κόλλιας έδειξε δεύτερη κίτρινη κάρτα σε ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων χωρίς όμως να τον αποβάλλει (!), ο κ. Ζανεττίδης είπε πως «δεν έχω άποψη για το συμβάν από τα εντεταλμένα όργανα. Θα ενημερωθώ από τον παρατηρητή και θα πράξουμε ανάλογα!».
Σε ότι έχει να κάνει με την διαιτησία του Μανώλη Παπαγιαννίδη τόσο στο παιχνίδι του Αγίου Λουκά με τον Ορφέα («φωνάζει» η ομάδα του Αφάντου) αλλά και σε αυτό του Κλεόβουλου Λίνδου με τον Αστέρα Παστίδας (διαμαρτύρεται ο σύλλογος της Παστίδας), μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Έχω ακούσει ορισμένα πράγματα για την πρώτη περίπτωση από τους συνεργάτες μου αλλά προσωπικά δεν έχω δει το video. Για την δεύτερη περίπτωση έχω ενημερωθεί ότι οι «φωνές» είναι μάλλον υπερβολικές». Του έγινε και ερώτηση για το πώς ορίζεται ένας διαιτητής μέσα σε τρεις ημέρες και σε ένα δεύτερο παιχνίδι από την στιγμή που υπάρχει η υποψία πως στο πρώτο είναι πιθανό να έχει κάνει σοβαρά λάθη και τόνισε: «Εμείς έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στους παρατηρητές μας που είναι τα εντεταλμένα όργανα και τα μάτια μας στα γήπεδα. Δεν μπορούμε να τους αγνοήσουμε». Ρωτήθηκε για το αν θεωρεί πως είναι εφικτό και ο παρατηρητής να κάνει λάθος γιατί και αυτός είναι άνθρωπος και για το αν μπορεί να «ισχύσει» το video που ενδεχόμενα να προσκομίσει ένα σωματείο, είπε: «Ναι βεβαίως δεν θα αποκλείσουμε το video. Θα το δούμε και θα αποφασίσουμε ανάλογα».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
ο φίλαθλος
ο φίλαθλος
9 years ago

Μετά τον κ.Σιδηρόπουλο ο κ. Κόλλιας είναι ότι το καλύτερο διαθέτει αυτή την χρονική περίοδο η Δωδεκανησιακή διαιτησία.Έχει μια σταθερή διαχρονική παρουσία και περνά απαρατήρητος από όλα τα γήπεδα.Για αυτό και οι υπεύθυνοι οφείλουν να τον προστατεύσουν. Άλλωστε και στο υπόψη παιχνίδι η διαιτησία του ήταν πολύ καλή και σε καμμιά περίπτωση δεν επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα και για αυτό ΠΡΟΦΑΝΩΣ δεν ακούστηκε τίποτε και από τις δύο ομάδες.

takis
takis
9 years ago

mi to sizitas…tha ton kanoune kai fifa se ligo..