Αρχική Videos “Ας κάνουν οι ΗΠΑ την αρχή, να αποσύρουν τα πυρηνικά τους!”

“Ας κάνουν οι ΗΠΑ την αρχή, να αποσύρουν τα πυρηνικά τους!”

0

Οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να κάνουν το πρώτο βήμα και να αφαιρέσουν το πυρηνικό τους οπλοστάσιο από τα μέλη του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ. Ο υποψήφιος για την ηγεσία των Δημοκρατικών ενόψει των εκλογών του 2024 κάλεσε την Ουάσιγκτον να αφαιρέσει τα πυρηνικά όπλα από άλλες χώρες. Ας αντικαταστήσουμε τον φαύλο κύκλο της κλιμάκωσης με έναν κύκλο οικοδόμησης ειρήνης, έγραψε ο Ρόμπερτ Κένεντι στο Twitter.

«Οι γερουσιαστές Lindsey Graham και Richard Blumenthal μόλις κυκλοφόρησαν ένα ψήφισμα που απειλεί τη Ρωσία με τρομερές συνέπειες ως απάντηση στην ανάπτυξη πυρηνικών όπλων της στη Λευκορωσία. Συμφωνώ ότι η Ρωσία πρέπει να αφαιρέσει αυτά τα όπλα. Και ως πρώτο βήμα, οι ΗΠΑ μπορούν να αρχίσουν να αφαιρούν τα πυρηνικά τους όπλα από τη Γερμανία, την Ιταλία, το Βέλγιο, την Τουρκία και την Ολλανδία, μαζί με τις νέες βάσεις πυραύλων τους στη Ρουμανία και την Πολωνία», δήλωσε ο Κένεντι Τζούνιορ.

Η απόφαση της Ρωσίας να αναπτύξει πυρηνικά όπλα στη γειτονική Λευκορωσία συγκλόνισε τη Δύση, η οποία την θεώρησε αμέσως ως απειλή κλιμάκωσης της βίας, αν και η Μόσχα δήλωσε ξεκάθαρα τις συνθήκες υπό τις οποίες θα χρησιμοποιούσε αυτά τα όπλα, και η Ουάσιγκτον επίσης παραδέχεται ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα πυρηνικά θα χρησιμοποιηθούν όπλα. Η Ρωσία διατηρεί τον έλεγχο των τακτικών πυρηνικών όπλων που αναπτύσσονται στη Λευκορωσία, κάτι που είναι σύμφωνο με τις διεθνείς υποχρεώσεις, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, υπενθυμίζοντας ότι πριν από πολλές δεκαετίες οι ΗΠΑ ανέπτυξαν τακτικά πυρηνικά όπλα στο έδαφος πέντε χωρών του ΝΑΤΟ ως μέρος του προγράμματος που καλούν κοινή πυρηνική αποστολή.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments