Αρχική Videos Απέκλεισαν τον Μπολοσονάρο από τις εκλογές μέχρι το 2030

Απέκλεισαν τον Μπολοσονάρο από τις εκλογές μέχρι το 2030

0

Ποινή απαγόρευσης 8 ετών στον πρώην πρόεδρο της χώρας Ζαίρ Μπολσονάρο προκειμένου να διεκδικήσει ξανά την προεδρία επέβαλλε ανώτατο δικαστήριο της χώρας, Και αυτό διότι κρίθηκε ένοχος για την υποκίνηση βίαιων διαμαρτυριών μετά τις πρόσφατες προεδρικές εκλογές που έδωσαν την προεδρία στον μεγάλο του αντίπαλο Λουιζ Ινάσιο Λούλα. Πέντε στους επτά δικαστές τον έκριναν ένοχο, με  δύο δικαστές να καταψηφίζουν – εκφράζοντας το σκεπτικό τους ότι έχει δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου και στην αμφισβήτηση της δικαιοσύνης των τελευταίων εκλογών.  Η απόφαση του δικαστηρίου σημαίνει ότι ο Μπολσονάρο δεν θα μπορεί να «κατέβει» στις εκλογές του 2026.

Ένας από τους πέντε δικαστές που αποφάνθηκαν εναντίον του πρώην προέδρου, ο Μπενεντίτο Γκονκάλβες, καταδίκασε τον Μπολσονάρο για «αποκρουστικά ψέματα» και «δόλιες» δηλώσεις, οι οποίες, όπως είπε, είχαν σκοπό να «προκαλέσουν μια κατάσταση συλλογικής παράνοιας» στους ψηφοφόρους.

Ο Πρόεδρος Λούλα, ο οποίος υπηρέτησε στο παρελθόν μεταξύ 2003 και 2010, είχε επίσης αποκλειστεί από το να αμφισβητήσει τον Μπολσονάρο το 2018 λόγω καταδίκης για κατηγορίες διαφθοράς. Ο Λούλα αφέθηκε ελεύθερος από την κράτηση το 2019 όταν το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας ανέτρεψε την ετυμηγορία, διαπιστώνοντας ότι ο δικαστής που τον καταδίκασε δεν είχε την κατάλληλη δικαιοδοσία.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments