Με δελτίο τύπου της η ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου της Νέας Δημοκρατίας, μας έστειλε και δημοσιεύουμε τα ακόλουθα:
“H ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου ,της Νέας Δημοκρατίας, μέχρι σήμερα έχει αποδείξει έμπρακτα ότι δεν ασκεί αλόγιστη κριτική στα ζητήματα υγείας, με τη δημόσια στάση της αλλά και τις συναντήσεις που είχε με την διοίκηση του νοσηλευτικού μας ιδρύματος.
Μοναδικός σκοπός μας είναι οι παρεχόμενες υπηρεσίες δημόσιας υγείας προς τους ασθενείς να είναι όσο το δυνατόν καλύτερες και ποιοτικότερες, υπό τις παρούσες δημοσιονομικές συνθήκες. Παράλληλα όμως, είμαστε υποχρεωμένοι, όταν παρουσιάζονται σοβαρά προβλήματα όπως η έλλειψη φαρμάκων για τους καρκινοπαθείς, να ασκούμε κριτική στην πολιτική του Υπουργείου Υγείας και να ζητούμε άμεση λύση για τους καρκινοπαθείς συμπολίτες μας.
Επειδή λοιπόν η… ήξεις αφήξεις απάντηση της διοίκησης του Νοσοκομείο Ρόδου παραπέμπει σε πρακτικές του παρελθόντος, ζητάμε ξεκάθαρες απαντήσεις, χωρίς περιστροφές στα εξής ερωτήματα:
-Υπήρξε πρόβλημα για αρκετές ημέρες με τη χορήγηση φαρμάκων σε καρκινοπαθείς ναι ή όχι;
-Πόσες ημέρες έμειναν χωρίς φάρμακα οι καρκινοπαθείς;
-Το επικαλούμενο γραφειοκρατικό πρόβλημα δεν μπορούσε να το προβλέψει νωρίτερα η διοίκηση του Νοσοκομείου και του Υπουργείου Υγείας, αφού γνώριζε ότι η πολιτική της φαρμακευτικής εταιρείας είναι ν’ αποστέλλει τα φάρμακα μία φορά την εβδομάδα κι αφού οι ανάγκες έχουν αυξηθεί κατακόρυφα δεδομένου ότι –όπως ανέφερε η διοίκηση του Νοσοκομείου- οι ασθενείς που υποβάλλονται σε χημειοθεραπεία είναι 280 από 40 τον Σεπτέμβριο του 2016;
Η διοίκηση του Νοσοκομείου, δεν όφειλε να απαντήσει στην ΝΟΔΕ Δωδεκανήσου της ΝΔ με αναμασήματα και ανούσιες επικλήσεις στο παρελθόν που έχει κριθεί, αλλά να απολογηθεί στους καρκινοπαθείς συμπολίτες μας και να ζητήσει συγγνώμη για την ταλαιπωρία που υφίστανται, από τις αστοχίες και την ολιγωρία όσων έχουν την ευθύνη για την έγκαιρη προμήθεια των φαρμάκων τους.
Οσο για την σύμπνοια που επικαλείται, αυτή επιτυγχάνεται και υπηρετείται με ξεκάθαρες απαντήσεις και με θαρραλέες παραδοχές! Τα μισόλογα είναι εκείνα που την υπονομεύουν.
Αλλά φαίνεται ότι στην Ελλάδα του 2017, τα αυτονόητα έχουν γίνει ζητούμενα”