«Απαιτείται χρηματοδότηση τουλάχιστον 135εκ. για την αντιμετώπιση της mpox!»

0
Dodekanisos

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) κάλεσε την Παρασκευή για επείγουσα δράση για τον έλεγχο μιας νέας επιδημίας Mpox, ανακοινώνοντας ένα σχέδιο αντιμετώπισης που θα απαιτήσει τουλάχιστον 135 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ τους επόμενους έξι μήνες.

«Επιτρέψτε μου να είμαι ξεκάθαρος… αυτή η νέα εστία της ευλογιάς των πιθήκων (Mpox) μπορεί να ελεγχθεί και να σταματήσει, αλλά η ανταπόκριση σε αυτό το περίπλοκο ξέσπασμα απαιτεί μια ολοκληρωμένη και συντονισμένη διεθνή αντίδραση», δήλωσε ο Tedros Adhanom Ghebreyesus, Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ, σε ομιλία του. στα κράτη μέλη του ΠΟΥ.

Εξήγησε ότι αυτό το εξάμηνο πρόγραμμα απαιτεί χρηματοδότηση τουλάχιστον 135 εκατ. USD. Την περασμένη εβδομάδα, ο ΠΟΥ κήρυξε το Mpox έκτακτη ανάγκη για τη δημόσια υγεία, γεγονός που έχει προκαλέσει διεθνή ανησυχία λόγω της εξάπλωσής του και ενός νέου, δυνητικά πιο επικίνδυνου στελέχους (IP) στην Αφρική. (QNA)

Νωρίτερα, Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προέτρεψε τους κατασκευαστές να αυξήσουν την παραγωγή εμβολίων mpox για να περιορίσουν την αυξανόμενη εξάπλωση ενός νέου, πιο επικίνδυνου στελέχους του ιού, όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά. Χρειαζόμαστε πραγματικά τους κατασκευαστές να αυξήσουν την παραγωγή, ώστε να έχουμε πρόσβαση σε πολλά, πολλά περισσότερα εμβόλια», είπε στους δημοσιογράφους η εκπρόσωπος του ΠΟΥ Μάργκαρετ Χάρις.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments