«Ανησυχώ, η Κίνα πλησιάζει τα σύνορα του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη!»

0
Dodekanisos

Την ανησυχία του για το γεγονός ότι η Κίνα πλησιάζει τα σύνορα του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, όπως είπε, εξέφρασε με δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Η Κίνα αυξάνει την παρουσία της σε όλο τον κόσμο. Οι ασκήσεις Κίνας-Λευκορωσίας είναι μια επίδειξη συνεργασίας μεταξύ αυταρχικών καθεστώτων. Είναι ασκήσεις που δείχνουν πώς η Κίνα πλησιάζει όλο και περισσότερο στο ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, καθώς και στην Αφρική, την Αρκτική και αλλού», είπε χαρακτηριστικά.

Διάφορα Ρωσικά δημοσιεύματα πάντως επικρίνουν τον Στόλτενμπεργκ λέγοντας μεταξύ άλλων πως δεν ανησυχεί για το θέμα της ενίσχυσης της επιρροής της συμμαχίας στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού στην τροχιά των συμφερόντων του ΝΑΤΟ. Υπενθυμίζουν μάλιστα ότι οι αρχηγοί της Ιαπωνίας, της Νότιας Κορέας, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας προσκλήθηκαν στη σύνοδο κορυφής στην Ουάσιγκτον για να υπογράψουν συμφωνία για την επέκταση της συνεργασίας μεταξύ αυτών των χωρών και της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε απαράδεκτες τέτοιες ενέργειες του ΝΑΤΟ και κάλεσε τη συμμαχία να μην υπερβεί την περιοχή του Βόρειου Ατλαντικού.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments