“Αν ο Τραμπ επιστρέψει, θα υπάρχουν συνέπειες για την Ευρώπη”

0
Dodekanisos

Την άποψη ότι η ενδεχόμενη επιστροφή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο θα μπορούσε να οδηγήσει σε δυσμενείς συμφωνίες για την Ευρώπη, εξέφρασε ο πρόεδρος της Τσεχίας Πετρ Πάβελ. Ο ίδιος χαρακτηριστικά επεσήμανε και τα εξής:

«Εάν ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων κερδίσει τις εκλογές του Νοεμβρίου, αυτό θα μπορούσε να σημαίνει τη σύναψη συμφωνίας με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, κάτι που μπορεί να μην είναι καθόλου επωφελές για την Ουκρανία και την Ευρώπη», προειδοποίησε ο Πάβελ σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Radiozurnal.

«Δεν πρόκειται για διατάραξη του διατλαντικού δεσμού, αμφισβήτηση των Ηνωμένων Πολιτειών ως συμμάχου. Αλλά θα πρέπει να παραδεχτούμε ρεαλιστικά ότι ο Ντόναλντ Τραμπ βλέπει διάφορα πράγματα διαφορετικά», επεσήμανε ο Πάβελ. Εάν ο Τραμπ εκλεγεί νόμιμα, είναι απαραίτητο να σεβαστούμε την απόφαση των Αμερικανών ψηφοφόρων, αλλά θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό, γιατί σίγουρα θα υπάρξουν κάποιες συνέπειες», τόνισε.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Τραμπ αρκετές φορές έχει επισημάνει πως ο πόλεμος στην Ουκρανία δεν θα είχε καν ξεκινήσει αν ήταν στη θέση του προέδρου της χώρας. Παράλληλα έχει τονίσει ότι είναι σε θέση να διαπραγματευτεί τον τερματισμό της σύγκρουσης μέσα σε 24 ώρες. Αντιδρώντας στη δήλωση, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Ζελένσκι είπε ότι ανησυχεί για την προοπτική επιστροφής του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο, χαρακτηρίζοντας τον ισχυρισμό του Τραμπ ως «πολύ επικίνδυνο».


0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments