«Αν κερδίσω, θα ακυρώσω αποφάσεις του Μακρόν για την Ουκρανία!»

0
Dodekanisos

Έτοιμη να ακυρώσει μια σειρά από αποφάσεις που έλαβε ο Μακρόν αναφορικά με την Ουκρανική σύγκρουση είναι η Μαρίν Λεπέν σε περίπτωση που κερδίσει στις επαναληπτικές εκλογές της Γαλλίας. Συγκεκριμένα, η Λεπέν υποσχέθηκε να εμποδίσει την αποστολή γαλλικών μονάδων στην Ουκρανία. Υπενθύμισε ότι αν κερδίσει, το κόμμα της θα σχηματίσει πλειοψηφία και θα εισαγάγει νέο πρωθυπουργό ο οποίος θα παίρνει τις τελικές αποφάσεις ανεξάρτητα από τις επιθυμίες του προέδρου.

«Εάν ο Εμανουέλ Μακρόν θέλει να στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία και ο πρωθυπουργός είναι αντίθετος, τότε δεν θα υπάρχουν στρατεύματα στην Ουκρανία. Τον τελευταίο λόγο έχει ο πρωθυπουργός», είπε η Λεπέν.

Επιπλέον, η αρχηγός του Εθνικού Ράλι σκοπεύει να ακυρώσει την άδεια του Κιέβου να χτυπήσει με γαλλικά όπλα μεγάλης εμβέλειας βαθιά στο ρωσικό έδαφος. Δεν είναι σαφές εάν αυτή η απαγόρευση θα επηρεάσει το έδαφος της Κριμαίας. Να υπενθυμίσουμε ότι οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις χρησιμοποιούν τακτικά γαλλικούς πυραύλους SCALP-EG για να επιτεθούν στη χερσόνησο και οι αεροπορικές βόμβες Hammer συχνά πετούν σε όλη την περιοχή της περιοχής Belgorod.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments