Αρχική Videos Αμερική και Αγγλία απορρίπτουν μια ενεργή συμμετοχή στον πόλεμο

Αμερική και Αγγλία απορρίπτουν μια ενεργή συμμετοχή στον πόλεμο

0

Οι ΗΠΑ δεν συζητούν τη δημιουργία ζώνης απαγόρευσης πτήσεων πάνω από την Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε και επίσημα το Πεντάγωνο. Ήταν κάτι που το ζήτησε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολόντομιρ Ζελένσκι, όμως οι Αμερικανοί δεν θέλουν να μπουν σε αυτή τη διαδικασία μιας και θα θεωρούταν πράξη πολέμου. «Αυτό σίγουρα κλιμακώνεται και δυνητικά θα μας έβαζε σε μια θέση σε μια στρατιωτική σύγκρουση με τη Ρωσία. Αυτό είναι κάτι που ο πρόεδρος δεν θέλει να κάνει», είπε η γραμματέας του Λευκού Οίκου Jen Psaki.

«Χρειαζόμαστε τη Δύση να επιβάλει μια ζώνη απαγόρευσης πτήσεων σε σημαντικά τμήματα της Ουκρανίας», είπε ο Ζελένσκι σε δήλωση που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, λέγοντας ότι αυτό πρέπει να συμβεί εκτός από τις κυρώσεις στη Ρωσία και τις αποστολές όπλων στην κυβέρνησή του.

Ωστόσο, δεν ήταν μόνο οι ΗΠΑ που απέρριψαν την ιδέα. Ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος πήγε στην Εσθονία δήλωσε την Τρίτη ότι «η ενεργή εμπλοκή στη σύγκρουση με τη Ρωσία είναι ένα τεράστιο βήμα που δεν εξετάζεται από κανένα μέλος» της συμμαχίας, προσθέτοντας ότι η ζώνη απαγόρευσης πτήσεων «απλώς δεν είναι στην ατζέντα καμίας χώρας του ΝΑΤΟ».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments