Άλλα λέει ο Σολτς, «Δεν σταματάει η υποστήριξη μας στο Κίεβο!»

0
Dodekanisos

Αντίθετος ως προς τα όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα, ότι η Γερμανία θα περικόψει την στήριξη της προς την Ουκρανία, εμφανίστηκε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς. Με δηλώσεις που έκανε στο τηλεοπτικό κανάλι Sat.1 είπε και τα εξής:

«Τίποτα απολύτως δεν μπορεί να καταρρίψει τις υποσχέσεις της Γερμανίας να παράσχει υποστήριξη στο Κίεβο. Αποτελεί έκπληξη η τρέχουσα συζήτηση για το εάν το Βερολίνο σκοπεύει να μειώσει τη στρατιωτική υποστήριξη στο Κίεβο. Η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να διαθέσει 4 δισεκατομμύρια ευρώ σε στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο το επόμενο έτος, περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα».

«Επιπλέον, σύμφωνα με την απόφαση της Ομάδας των Επτά, η Ουκρανία θα λάβει δάνειο 50 δισ. ευρώ, οι τόκοι του οποίου θα χρηματοδοτηθούν με έσοδα από δεσμευμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία. Αυτό, θα επιτρέψει στην Ουκρανία να αγοράσει τα απαραίτητα όπλα».

Αυτό δεν έχει ακόμη συμφωνηθεί διεθνώς. Ωστόσο, ο Γερμανός γκελάριος υποστηρίζει ότι «δεν υπάρχει τίποτα ασαφές σε αυτό». Δημοσιεύματα πάντως του τελευταίου διαστήματος ακόμα και από τη Γερμανία ανέφεραν ότι η χώρα πρόκειται να περιορίσει τη στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία επειδή, σύμφωνα με τον τρέχοντα προϋπολογισμό, δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμα κεφάλαια για αυτόν τον σκοπό. Αφορμή τα μέτρα λιτότητας που έλαβαν η Ομοσπονδιακή Καγκελαρία και το Υπουργείο Οικονομικών.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments