Αρχική Αθλητικά νέα Football League & Γ' Εθνική Αγκαλιά με την παραμονή!

Αγκαλιά με την παραμονή!

0
ialisos endekada2
Dodekanisos

Την παραμονή του στη Γ’ Εθνική αγκάλιασε ο Ιάλυσος ο οποίος κέρδισε στο «Οικονομίδειο» τον Ερμή Ζωνιανών με 2 – 1 και ξέφυγε με 5 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, δυο αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος.

Το «χρυσό» γκολ, το οποίο ήταν μάλιστα εντυπωσιακό πέτυχε ο Χατζηφούντας περίπου 6 λεπτά πριν από το φινάλε της αναμέτρησης, λύνοντας το γόρδιο δεσμό. Οι γηπεδούχοι ήταν οι απόλυτοι κυρίαρχοι της αναμέτρησης. Είχαν τον πλήρη έλεγχο σε όλη την διάρκεια, δημιούργησαν ευκαιρίες και στο πρώτο και στο δεύτερο ημίχρονο αλλά κάποια στιγμή αγχώθηκαν καθώς έβλεπαν τη μπάλα …να μην θέλει να μπει! Έχασαν και πέναλτι και άλλες σημαντικές φάσεις και τελικά η λύση δόθηκε από τον έμπειρο Χατζηφούντα.

Το φιλμ του αγώνα

Στο 12′ ο Ρεκλέιτης με βαθιά μπαλιά “βρήκε” τον Δελαπόρτα που μπήκε στην περιοχή. Αυτός σούταρε δυνατά αλλά έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Νέα ευκαιρία για τον Ιάλυσο. Στο 18′ ο Χατζηφούντας από θέση τετ α τετ πλάσαρε αλλά ο τερματοφύλακας Ανδρεάδης απόκρουσε σε κόρνερ.

Στο 30′ ο Ιάλυσος εκτέλεσε κόρνερ από τα αριστερά. Το εκτέλεσαν ο Δελαπόρτας με τον Καρπαθάκη. Ο πρώτος πήρε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυνόμενο και κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα.

Στο 32′ ο Καρπαθάκης με μακρινό δυνατό σουτ ανάγκασε τον τερματοφύλακα του Ερμή να αποκρούσει δύσκολα σε κόρνερ.

Στο 42′ ο Παφιάκης έκανε σέντρα από τα δεξιά προς το πίσω δοκάρι με τον Χατζηφούντα να κάνει μια αδύναμη κεφαλιά και να μπλοκάρει εύκολα ο τερματοφύλακας.

Στο 45′ ο Σπάρταλης έκανε μια ωραία μπαλιά στον Ρίκκα, αυτός κοντρόλαρε με το στήθος και έκανε το γυριστό σουτ αλλά έστειλε τη μπάλα να περάσει δίπλα από το δοκάρι και να καταλήξει άουτ.

Στο 50′ ο Χατζηφούντας πήγε νακοντρολάρει στην περιοχή με τη μπάλα να χτυπά στο χέρι του Χαζτηβασίλη και τον διαιτητή να δίνει πέναλτι. Ο Ρεκλείτης εκτέλεσε με τη μπάλα να χτυπάει στο δεξί δοκάρι.

Μια καλή στιγμή για τον Ερμή. Στο 53′ ο Ρουμπάκης έκανε τη σέντρα, ο Τοπούζης κοντρόλαρε με το στήθος μέσα στην περιοχή και έκανε το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι (άουτ)

Στο 57′ μετά από λάθος στην άμυνα, με τον Ρόβα να παίρνει τη μπάλα και να σουτάρει έξω από την περιοχή και να κάνει το 0 – 1! Στο 59′ ο Δελαπόρτας έκανε το σουτ με τη μπάλα να χτυπάει στο χέρι του Ραπτάκη. Ο διατητής έδωσε πέναλτι. Ο Δελαπόρτας εκτέλεσε εύστοχα για να γίνει έτσι το 1 – 1!

Στο 61′ έβγαλε μια μπαλιά στα δεξιά στον Χατζηφούντα. Αυτός έκανε τη συρτή σέντρα με τον Σπάρταλη να πλασάρει μέσα από την μικρή περιοχή αλλά πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή διώχθηκε από τον Λαδιανό μακριά!

Στο 73’΄ο Δελαπόρτας μπήκε στην περιοχή, πλάσαρε αλλά η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και έφυγε λίγο πλάγια. Ο Παφιάκης έκανε το πλασέ, η μπάλα χτύπησε ξανά σε σώματα αμυντικών, έφυγε έξω από την περιοχή και ο Ρίκκα έκανε το σουτ με τη μπάλα να φεύγει ψηλά άουτ.

Στο 83′ ο Καρπαθάκης έκανε τη σέντρα και ο Χατζηφούντας με μια εντυπωσιακή κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Ανδρεάδη κάνοντας το 2 – 1.
Διαιτητής ήταν ο Ιωαννίδης και “βοηθοί” του οι Παπανδριόπουλος και Γκολές από τον Σύνδεσμο του Πειραιά. Στο 90’ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα ο Παπαδόπουλος για εξύβριση στον Σκουτέλη.

Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΙΑΛΥΣΟΣ: Χειμωνέττος, Αχείμαστος, Αρχοντούλης, Φυλακούρης, Ρεκλείτης, Παφιάκης, Σπάρταλης, Χατζηφούντας, Δελαπόρτας, Ρίκκα, Καρπαθάκης
ΕΡΜΗΣ: Ανδρεάδης, Γεμιστός, Λαδιανός (62’ Κοζυράκης), Ραπτάκης, Ρόβας, Ρουμπάκης, Ρουσσάκης (69’ Ταβλάδωράκης), Σκουτέλης, Τοπούζης, Φαμπίνιο, Χατζησβασίλης

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments