Αρχική Επικαιρότητα “Αδιαφορία… ολυμπιακών διαστάσεων των κυβερνητικών στελεχών στο στέγαστρο Καλατράβα”

“Αδιαφορία… ολυμπιακών διαστάσεων των κυβερνητικών στελεχών στο στέγαστρο Καλατράβα”

0
Dodekanisos

Ανακοίνωση αναφορικά με τις εξελίξεις στο στέγαστο “Καλατράβα” του ΟΑΚΑ εξέδωσε το κόμμα των “Σπαρτιατών”. Ειδικότερα, αναφέρει τα ακόλουθα:

“Το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) υποτίθεται ότι χρηματοδοτεί την αναπτυξιακή πολιτική της χώρας με έργα που συμβάλλουν και στηρίζουν τον εκσυγχρονισμό της χώρας σε μακροχρόνια βάση.

Οι «ΣΠΑΡΤΙΑΤΕΣ» θεωρούν ότι η φερεγγυότητα και η υπευθυνότητα των κυβερνητικών στελεχών είναι απαραίτητη και αναγκαία συνθήκη για τη λειτουργία και επιβίωση των κρατικών υποδομών.

Ωστόσο στην περίπτωση του στεγάστρου Καλατράβα στο ΟΑΚΑ, σύμφωνα με τις καταγγελίες του πρώτου αιρετού Περιφερειάρχη Αττικής και νυν υποψηφίου, Γιάννη Σγουρού, κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον δημοσιογράφο, Λάμπρο Πάσχο, η πολιτική αδιαφορία και ανικανότητα κρατούσε επί επτά ολόκληρα χρόνια «παγωμένα» 8 εκατομμύρια ευρώ για την συντήρηση και επισκευή του πολυδιαφημισμένου έργου του βραβευμένου Ισπανού αρχιτέκτονα και πολιτικού μηχανικού.

Σύμφωνα με τον κύριο Σγουρό, με προτροπή του τότε υφυπουργού Αθλητισμού στην κυβέρνηση Σαμαρά, Γιάννη Ανδριανού, πιστώθηκαν τον Ιανουάριο του 2014 από την Περιφέρεια Αττικής τα 8 εκατομμύρια ευρώ για να γίνουν οι απαραίτητες εργασίες για τη συντήρηση και να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στατικότητας του στεγάστρου Καλατράβα.

Συγκεκριμένα η παράταξη του, «Αττική Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση» το 2014, κατόπιν αιτήσεως της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, ενέταξε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Αττικής τα δύο έργα που αφορούσαν την αποκατάσταση των μεταλλικών κατασκευών του Ο.Α.Κ.Α.

Δυστυχώς τα προαναφερόμενα κονδύλια, όπως υποστηρίζει ο Γιάννης Σγουρός, παρέμειναν μέχρι το 2021 αδιάθετα στο λογαριασμό της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Όπως έγινε αντιληπτό οι εργασίες δεν ξεκίνησαν ποτέ…

Δηλαδή μέχρι… χθες έκαναν τα… στραβά μάτια για το ΟΑΚΑ. Από το 2014 γνώριζε η τότε και η νυν κυβέρνηση για όλα τα προβλήματα του στεγάστρου Καλατράβα.

Πού πήγαν τα χρήματα της συντήρησης; Χάθηκαν στη… διαδρομή για το Μαρούσι;”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments