Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Απάντηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στις αιτιάσεις για...

Απάντηση της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, στις αιτιάσεις για τον κόμβο Αεροδρόμιο – Τσαΐρι

0
Dodekanisos

Με αφορμή το έγγραφο διαμαρτυρίας για τον κόμβο Τσαΐρι – Αεροδρόμιο / Κρεμαστή – Αεροδρόμιο αναφέρουμε:
Η οριζόντια διαγράμμιση, η κατακόρυφη σήμανση, οι σηματοδότες και το πρόγραμμα λειτουργίας τους, έχουν υλοποιηθεί και λειτουργούν σύμφωνα με τις εγκεκριμένες μελέτες από την αρμόδια Αρχή του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων.
Σύμφωνα με τις παραπάνω μελέτες, η προτεραιότητα της κίνησης Τσαΐρι – Αεροδρόμιο ως προς την κίνηση Κρεμαστή – Αεροδρόμιο καθορίζεται από την οριζόντια διαγράμμιση και την κατακόρυφη σήμανση. Η συμβολή των δυο παραπάνω κινήσεων γίνεται μέσω ιδιαίτερων λωρίδων, οι οποίες διαχωρίζονται με διπλή γραμμή.
Στο πλαίσιο τρέχουσας εργολαβίας ξεκίνησε η επαναδιαγράμμιση του οδικού δικτύου από Φανερωμένη έως κόμβο Αεροδρομίου και από Διασταύρωση Μαριτσών έως κόμβο Αεροδρομίου, η οποία θα ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών.
Σχετικά με το αίτημα για τον επαναπρογραμματισμό του κόμβου, ώστε η κυκλοφορία στο συγκεκριμένο σημείο να καθορίζεται αποκλειστικά από τους σηματοδότες, σε επικείμενη σύμβαση θα μελετηθεί η δυνατότητα τροποποίησης του εγκεκριμένου προγράμματος λειτουργίας των σηματοδοτών, η οποία, για να εφαρμοστεί, θα πρέπει να εγκριθεί από την αρμόδια Αρχή του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments