Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Δυσκολεύτηκε αλλά νίκησε ο Φοίβος

Δυσκολεύτηκε αλλά νίκησε ο Φοίβος

0
Dodekanisos

Καρδιοχτύπησε τους φιλάθλους της στο γήπεδο Κρεμαστής η ομάδα του Φοίβου, όμως στο τέλος πήρε την νίκη με 3-1 από  την Κατταβιά, παρά το γεγονός ότι πέτυχε γκολ σχεδόν από τα «αποδυτήρια».

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν το παιχνίδι με ευνοϊκό τον άνεμο και με το γρήγορο γκολ που πέτυχαν, μόλις στο 3΄ του αγώνα, πήραν την ψυχολογία που ήθελαν. Όμως μετά τα δέκα λεπτά παιχνιδιού είδαν τον αντίπαλο τους να ισορροπεί την κατάσταση και μάλιστα να απειλεί με ισοφάριση σε αδράνεια της άμυνας τους.

Στην συνέχεια το παιχνίδι ήταν μοιρασμένο με καλές προσπάθειες αλλά και λάθη από τις δύο ομάδες, όμως  με τον Φοίβο να απειλεί πιο ουσιαστικά πριν να λήξει το πρώτο 45λεπτο. Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα δεν έπεσε και η μπάλα άλλαζε περιοχή πολύ γρήγορα, ενώ οι ατομικές προσπάθειες και μονομαχίες ήταν σε περιορισμένο αριθμό. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα στον διαιτητή και στον πρώτο βοηθό για το δεύτερο γκολ του Φοίβου καθώς υποστηρίζουν ότι ο σκόρερ ο Γκινής ήταν σε θέση οφσάιντ και παράλληλα χρησιμοποίησε και το χέρι για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Φοίβος προηγήθηκε στο 3΄, όταν από βαθιά μπαλιά του Παϊζάνο, ο Σιέχ προσπάθησε να απομακρύνει την μπάλα αλλά ο Στεφανίδης πήρε την κόντρα και με άπιαστο σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 1-0. Στο 15΄ο Πϊζάνο γύρισε την μπάλα στον Κεφάλα, μπήκε όμως στην φάση ο Ποζατζίδης που έκανε την προβολή, όμως ο τερματοφύλακας του Φοίβου απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Από εκτέλεση φάουλ του Σιέχ, στο 18΄,  ο Μήτρου από την μικρή περιοχή έκανε την κεφαλιά, όμως ο Κεφάλας με διπλή προσπάθεια μπλόκαρε την μπάλα. Δυνατός σουτ του Κιλασίν Χ., στο 30΄, κατέληξε άουτ. Μετά από ωραία σέντρα του Ν.Ορφανίδη, ο Φτάκλας από το ύψος του πέναλτι έκανε το ανάποδο ψαλίδι  και η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στην βολίδα που έκανε ο Τζιβίλογλου,στο 41΄,  ο Παπαβεργής με εκπληκτική απόκρουση έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.  Διαγώνια συρτή πάσα του Πάπα, στο 44΄,  από αριστερά, στο δεύτερο δοκάρι ο Μήτρου επιχείρησε το σουτ αλλά «έπιασε αέρα». Σέντρα του Γκινή, στο 52΄, από δεξιά, κεφαλιά του Στεφανίδη άουτ. Στο σουτ του Νασόπουλου έξω από την περιοχή, ο Κεφάλας μπλόκαρε την μπάλα. Στο 58΄πολύ ωραία πάσα του Πάπα για τον Μήτρου κι εκείνος με ψηλοκρεμαστό πλασέ πέτυχε το 1-1.  Σέντρα του Στεφανίδη από τα δεξιά, στο 60΄,  κεφαλιά του Τζιβίλογλου για τον Γκινή που με δεύτερη κεφαλιά από κοντά πέτυχε το 2-1. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν αλλά δεν άλλαξε κάτι.

Φάουλ του Ποζατζίδη από τα δεξιά, στο 63΄,  κεφαλιά του Κιλασίν Χ. δίπλα από το δεξί δοκάρι. Στο 67΄συρτή σέντρα  του Πάπα από αριστερά, έδιωξε ο Ταφάνι μπροστά από τον Μαντινάο που καραδοκούσε. Κόρνερ από τον Πάπα στο 73, απέκρουσε ο Κεφάλας αλλά η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Ν. Ορφανίδη και μπροστά από τον Ποζατζίδη  απομάκρυνε ο Καραγεωργίου. Στο 88΄ ο Πάπα εκτέλεσε το κόρνερ, κοντινό πλασέ του Κιλασίν Κ. στο δεύτερο δοκάρι πέρασε άουτ. Ο Στεφανίδης  στο 90΄, έφυγε από την μεσαία γραμμή και από τα δεξιά έκανε την δυνατή σέντρα, όμως ο Αυγέρης στην προσπάθεια του να αποκρούσει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, 3-1.

Διαιτησία Παπαγιαννίδης-Μοσχάτος-Μπέκας

ΦΟΙΒΟΣ: Κεφάλας, Ταφάνι, Μόσχος(82΄Καρίκης), Παϊζάνο(69΄Καραγεωργίου), Φωτεινής, Θεοδοσίου, Τζιβίλογλου, Γκινής(92΄Πεταυράκης), Στεφανίδης, Φτάκλας(55΄Καλημέρης),Ορφανίδης.

ΚΑΤΤΑΒΙΑ: Παπαβεργής, Σιέχ(20΄λ.τ. Κιλασίν Κ.), Αυγέρης, Μαριεττάκης, Κιλασίν Χ., Σαλαμαστράκης, Μαντινάος, Πάπα,Ποζατζίδης, Νασόπουλος, Μήτρου(84΄Ντούπης).

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments