Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Ξεχώρισαν οι σπουδαστές της ANKO

Ξεχώρισαν οι σπουδαστές της ANKO

0
Dodekanisos

Από τα ΙΕΚ ΑΝΚΟ πήραμε και δημοσιεύουμε το παρακάτω δελτίο τύπου:

“Ξεχώρισαν οι σπουδαστές Μαγειρικής & Ζαχαροπλαστικής της Ankoσε Κω και Ρόδο, στον Πανελλήνιο Μαγειρικό Διαγωνισμό Greek Chef 2018!

8 Χρυσά Μετάλλια, 2 ασημένια & 2 χάλκινα κατέκτησαν οι σπουδαστές του Ι.ΙΕΚ.

Διακρίσεις, Βραβεύσεις και μεγάλη Αναγνώριση για τους σπουδαστές και τη σχόλη ΑΝΚΟ στον 3ο Πανελλήνιο Μαγειρικό Διαγωνισμό Greek Chef 2018 στα πλαίσια της έκθεσηςExpotrof.

ToΙ.ΙΕΚ Anko πρωτοεμφανιζόμενοστον 3ο Πανελλήνιο Μαγειρικό Διαγωνισμό Greek Chef 2018  απέσπασε την προσοχήκαι τις εντυπώσεις όλων όσων παρευρέθηκαν.

Διοργάνωση διαγωνισμού

O Διαγωνισμός συνδιοργανώθηκε από την Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ και το Chef Club Κρήτης και απευθυνόταν σε σπουδαστές σχολών μαγειρικής που ήθελαν να αναδείξουν το ταλέντο τους αλλά και σε επαγγελματίες. Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η βοήθεια και η υποστήριξη της Λέσχης Δωδεκανήσου και Κυκλάδων, Κέρκυρας, Πελοποννήσου και Αττικής «Ακρόπολις»,  στην προβολή τοπικών  προϊόντων, την ελληνική κουζίνα και τη μεσογειακή διατροφή, ενώ η συμμετοχή των διακεκριμένων Ελλήνων Chef στην κριτική επιτροπή, έδωσε το κύρος ενός διεθνούς διαγωνισμού.

Συμμετοχές σπουδαστών Anko& Μετάλλια

Οι σπουδαστές και οι καθηγητές της ΑΝΚΟ απέδειξαν και σε πανελλήνιο επίπεδο για ακόμη μια φορά το υψηλό επίπεδο γνώσεων και δεξιοτήτων που παρέχει η Νο 1ΤουριστικήΣχολή της Δωδεκανήσου.

Η συμμετοχή των σπουδαστών αφορούσε 15 κατηγορίες, ενώ κατόρθωσαν  να  βραβευθούν σε12, με εξαίρετα πιάτα, τα οποία αναδείκνυαν τοπικές γεύσεις τη Δωδεκανήσουσε νέα Δημιουργική διάσταση, συνδυάζοντας σύγχρονες  τεχνικές  Μαγειρικής σε  πρωτότυπες παρουσιάσεις.

Τα πιάτα μας πραγματικά έκλεψαν τις εντυπώσεις των κριτών και του κοινού, ενώ απείχαν μακράν από όσα ακολουθούσαν.

Νικητές από το ΙΕΚ Μαγειρικής ήταν από Ρόδο : Καραγιάννης Γιώργος, Ιωάννου Κωνσταντίνα, Κωσταντάκης Στέργος , Σκριμπόνης Κώστας, Αχλαδιώτης Γιώργος, Ζόγκας Χρήστος, Μούκας Ανδρέας, Ανανίας Μελέτης,  Διαμαντής Χρήστος, Μίσσου Αγγελική.

Από Κω: Νικογιώργης Ζωγραφάκης, Ραφαήλ Πάχος.

 

Από το ΙΕΚ Ζαχαροπλαστικής Ρόδου:Μαρτάκη Μαγδαληνή, Κωνσταντινίδη Νεφέλη, Παπαχριστοδούλου Αργύρης, Παπακωνσταντίνου Βασίλης.

Με την καθοδήγηση των καθηγητών αλλάκαιchefτους, Τρουμούχη Γιώργο, Μανουσάκη Σταύρο,Μιαούδη Γεώργιο, Κονταράτο Δημήτρη, Χατζησαββα Λάζαρο και Σαββή Κώστακατάφεραν και  κατέκτησαν:

  • 7 χρυσάμετάλλια Anko-Academy Rhodes
  • 1 χρυσό ANKO Academy Kos
  • 2 ασημένια Anko-Academy Rhodes
  • 2 χάλκινα Anko Kos

Greek Young chef

Ιδιαίτερα, σημαντική ήταν και μια ακόμη διάκριση που απέσπασε ο σπουδαστής Καραγιάννης Γιώργοςστην κατηγορία«Young Greek Chef» μαγειρεύοντας με άγνωστα υλικά,ο οποίος διαγωνισμός  αποτελεί την ανώτατη διάκριση σε επίπεδο σχολών. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πιάτο του Καραγιάννη ήταν τόσο άρτιο που οι κριτές τον ρώτησαν αν είναι σπουδαστής ή επαγγελματίας…

Ευχαριστούμε, επίσης για τηνβοήθεια και την υποστήριξη των υπόλοιπων σπουδαστών και συναδέλφων για την προετοιμασία των διαγωνιζόμενων πιάτων. Ομαδική εργασία και συνεργασία ένα ακόμη σπουδαίο επίτευγμα της σχολής. Ακόμη ευχαριστούμε το ξενοδοχείο Elysiumγια την παραχώρηση μοναδικών πιάτων παρουσίασης που έκλεψαν τις εντυπώσεις.

Στόχοι μέσα από τους Διαγωνισμούς

Όλη η οικογένεια της Anko είναι περήφανη, συγκινημένη για όλα όσα κατάφεραν σπουδαστές και καθηγητές, έθεσαν υψηλότερους στόχους για όλους και ανέδειξαν τα Δωδεκάνησα. Η Ankoστηρίζει και προάγει δράσεις με σκοπό την γνώση, την διεύρυνση εμπειριών, την καλλιέργεια του πνεύματος προσφοράς μέσα από την Μάθηση. Οι διαγωνισμοί δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά είναι μία καλή ευκαιρία να βαθμολογήσουν μέσα από μία σταθερή διαδικασία και να αξιολογηθούμε”.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments