Αρχική Επικαιρότητα Ελεύθερη Πένα Συμβουλές για σωστή διατροφή απο την Διαιτολόγο- Διατροφολόγο Κοντόγιαννου Τσαμπίκα

Συμβουλές για σωστή διατροφή απο την Διαιτολόγο- Διατροφολόγο Κοντόγιαννου Τσαμπίκα

0
Dodekanisos

Η Διαιτολόγος- Διατροφολόγος Κοντόγιαννου Τσαμπίκα , δίνει πολύτιμες συμβουλές για ισορροπημένη διατροφή και κατ΄ επέκταση καλή υγεία.

Ας δούμε τι προτείνει για τον μήνα Οκτώβριο:

“Θρεπτικά συστατικά όπως τα ωμέγα 3  λιπαρά οξέα συμβάλλουν στην απώλεια βάρους βελτιώνοντας την ευαισθησία στην ινσουλίνη και ενεργοποιώντας συγκεκριμένα γονίδια που συμβάλλουν στην οξείδωση του λίπους. Τα βρίσκουμε στους ξηρούς καρπούς όπως καρύδια και λιναρόσπορο, στο ψάρι όπως σολομό, ρέγκα, γαύρος, σαρδέλα και σκουμπρί, όπως επίσης και στα φυτικά λάδια όπως το ελαιόλαδο  αλλά και στα πράσινα λαχανικά.

Το συζευγμένο λινολεικό οξύ (CLA) μπορεί να μειώσει τα επίπεδα του σωματικού λίπους και να αυξήσει τα επίπεδα της σωματικής άλιπης μάζας. Πηγές αποτελούν: το γάλα, το γιαούρτι, το τυρί τσένταρ και η μοτσαρέλα, το μοσχαρίσιο και αρνίσιο κρέας και η γαλοπούλα.

Φυτικές ίνες: Όσο μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες έχει μια τροφή, τόσο πιο αργά την διασπά στο σώμα. Τροφές πλούσιες σε φυτικές ίνες είναι τα όσπρια , τα φρούτα, τα λαχανικά, τα δημητριακά και τα ζυμαρικά ολικής άποψης.

Καψαϊκίνη: Αποτελεί συστατικό των καυτερών πιπεριών είναι ισχυρό αντιοξειδωτικό συστατικό το οποίο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του βάρους, ελαττώνοντας την όρεξη , ενισχύοντας τον μεταβολισμό και αναστέλλοντας τον σχηματισμό των λιποκυττάρων.”

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments