Αρχική Επικαιρότητα Διάφορα «Δεν μας άξιζε η αποβολή»

«Δεν μας άξιζε η αποβολή»

0
liristis_theodoros
Dodekanisos
Από τα σύννεφα έπεσε ο Θόδωρας Λυριστής όταν πληροφορήθηκε την απόφαση για τον δια βίου αποκλεισμό του από τον θεσμό των Island Games. Ο ίδιος, μιλώντας στο www.news12.gr για το θέμα αυτό, μας είπε τα ακόλουθα:
«Νομίζω ότι είναι πάρα πολύ τραβηγμένη η απόφαση, διότι ήμουν από τους πιο ψύχραιμους εκεί και σε όλη δεν την διάρκεια του παιχνιδιού δεν δέχθηκα κόκκινη κάρτα. Καθώς τελείωσε ο αγώνας, κατευθυνόμενος  προς τα αποδυτήρια, ο τέταρτος διαιτητής μας κοίταγε χαμογελώντας ειρωνικά. Πήγα κοντά του και τον ακούμπησα στο στήθος και του είπε, «μπράβο, η ομάδα σας κέρδισε. Εκείνος νόμιζε ότι είχα άλλες προθέσεις. Δεν είμαι όμως τέτοιος αθλητής. Έχω να φάω κόκκινη κάρτα τέσσερα χρόνια. Ήταν η χειρότερη διαιτησία που έχω δει. Και δεν μιλάω μόνο για σφυρίγματα σε μαρκαρίσματα και τέτοια. Είναι η φάση του πρώτου γκολ που δεχθήκαμε που είναι ξεκάθαρη. Ο παίκτης του Jersey δεν τήρησε το fair play και στη συνέχεια έδειξε τα γεννητικά του όργανα στον πάγκο μας. Μπροστά σε βοηθό και διαιτητή χωρίς να τιμωρηθεί. Από εκεί και πέρα η κατάσταση ξέφυγε από τον έλεγχο του. Αναγκαστήκαμε να παίξουμε εναντίον 11 παικτών και 3 διαιτητών. Όσο ψύχραιμος και να είσαι δεν μπορείς να βλέπεις μια τόσο μεγάλη αδικία. Αγωνιστικά ήμασταν πολύ ανώτεροι από το Jersey.»
-Θεωρείς δίκαιη την αποβολή της Ρόδου από την διοργάνωση του Isle of Wight αλλά και από τις επόμενες δυο;
«Όχι, δεν νομίζω ότι μας αξίζει αυτό. Είμαστε Έλληνες και παίζουμε με πολύ πάθος. Εμείς πήγαμε εκεί και θεωρούσαμε τιμητικό να βρισκόμαστε εκεί και πριν την έναρξη του παιχνιδιού να ακούγεται ο δικό μας ύμνος. Είναι λάθος δικό μας που φθάσαμε να μας αποκλείσουν. Έπρεπε από μόνοι μας να μην πάρουμε μέρος σε μια τέτοια διοργάνωση.»
-Ποια είναι η γνώμη σου για την διοργάνωση; Έχει να προσφέρει κάτι στη Ρόδο;
«Δεν θα έπρεπε να λέγεται Island Games αλλά England Games. Δεν μπορούν να φέρονται έτσι σε ποδοσφαιριστές που ματώνουν μέσα στον στο γήπεδο και τιμούν τη φανέλα τους. Δεν πιστεύω ότι έχει να προσφέρει κάτι, τουλάχιστον με όσα είδα σε ομαδικό επίπεδο. Δεν υπάρχει λόγος.  Η μεγαλύτερη αδικία ήταν για την ομάδα μπάσκετ που κυριολεκτικά τους στέρησαν την ευκαιρία να παίξουν στον τελικό. Το ίδιο και σε εμάς στο ποδόσφαιρο»
-Και κάτι τελευταίο για να κλείσουμε. Πως περιμένεις φέτος το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας;
«Νομίζω ότι φέτος θα δούμε το πιο ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που έχουμε δει.»
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments