Ο Γιώργος Ζαχαρόπουλος βρέθηκε στο νησί μας για τις ανάγκες του ποδοσφαιρικού camp που διοργάνωσαν οι προπονητές Διαγόρας Μουστάκας και Παναγιώτης Καρίκης.Σαν ποδοσφαιριστή δεν καταφέραμε να τον έχουμε κάποτε σε μια από τις ομάδες του νησιού μας, όταν του είχαν γίνει προτάσεις. Ήταν δεινός σκόρερ μέχρι και τα 42 του χρόνια και όμως διάφορες συγκυρίες δεν του επέτρεψαν να κάνει καριέρα στην Α΄ Εθνική. Αγωνίστηκε περίπου σε 460 παιχνίδια σε Α΄, Β΄, Γ΄ Εθνική και έχει πετύχει πάνω από 230 γκολ. Όμως πριν κάποια χρόνια ήρθε για διακοπές και τώρα πλέον ήρθε ως διπλωματούχος προπονητής.
Μετά την πλούσια καριέρα του ως ποδοσφαιριστής, αποφάσισε να στραφεί στην προπονητική και αφού πήρε πρώτα το δίπλωμα UEFA C στην συνέχεια πήρε το UEFA B, και πλέον εργάζεται στο τμήμα «σκάουτινγκ» του Παναθηναϊκού.
Μετά την ολοκλήρωση του camp, συναντηθήκαμε στην προπόνηση της Μικτής ομάδας Παίδων στο <<Κλεόβουλος Χατζηγεωργίου>> και ξεκινήσαμε την συνέντευξη.
ΕΡ.Κύριε Ζαχαρόπουλε καλωσορίσατε στην Ρόδο. Ξέρω ότι ήρθατε για το camp που διοργάνωσαν ο Διαγόρας Μουστάκας με τον Παναγιώτη Καρίκη. Πέστε μας ποιος είναι ο στόχος τέτοιων camp αλλά και τι διαπιστώσεις κάνατε σε ότι αφορά το επίπεδο των παιδιών του νησιού μας?
ΑΠ. Καλώς σας βρήκα στην Ρόδο, την οποία επισκέπτομαι ξανά μετά από 5 με 6 χρόνια όταν είχα έρθει για διακοπές. Τώρα ήρθα για άλλο σκοπό για να προπονήσω και να δω το επίπεδο του Ροδίτικου ποδοσφαίρου, στο camp που έκαναν ο Διαγόρας Μουστάκας και ο Παναγιώτης Καρίκης. Σκοπός μου μέσα σε αυτές τις δέκα μέρες ήτανε τα παιδιά να πάρουν όχι μόνο κάποια στοιχεία προπονητικής βάσει της τακτικής που θα ακολουθούσα αλλά ήθελα να πάρουν το σκεπτικό που έχω εγώ από την εμπειρία μου στο ποδόσφαιρο, γιατί τους μιλούσα πάρα πολύ και τα παιδιά πραγματικά ήτανε πάρα πολύ καλοί δέκτες και όσο μεγαλύτερα ήταν τα παιδιά τόσο πιο καλοί δέκτες ήτανε. Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το επίπεδο που είδα, όχι βέβαια από όλους, γιατί πάντα σε τέτοιες διοργανώσεις και σε όλες τις ομάδες δεν έχουν όλοι το ίδιο επίπεδο. Ωστόσο ξεχώρισα κάποια παιδιά και με δεδομένη την παρουσία μου στο «σκάουτινγκ» του Παναθηναϊκού, ίσως να καλέσω κάποια από αυτά και όσο μπορώ περισσότερα, σύμφωνα με την άδεια που θα μου δώσουν από την ομάδα, να έρθουν στην Αθήνα για να δοκιμαστούν και από εκεί και πέρα είναι δικό τους το θέμα αν θα επιλέξουν κάποια από αυτά. Μου άρεσε πάρα πολύ, το ευχαριστήθηκα ότι έκανα με τα παιδιά και εκείνο που ήθελα, ήταν μετά από κάθε προπόνηση τα παιδιά να φεύγουν με χαμόγελο, αυτό ήταν ο σκοπός μου. Πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό το πέτυχα και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος γι’ αυτό.
ΕΡ. Στον τομέα του «σκαάουτινγκ»( ανάλυση αντιπάλου και κυνηγού ταλέντων) ο Παναθηναϊκός και γενικά στην Ελλάδα βρισκόμαστε σε καλό δρόμο?
ΑΠ. Σε σχέση με άλλες χώρες θεωρώ ότι είμαστε πίσω γενικώς. Πάντα προχωράνε οι άλλες χώρες και μετά από δέκα χρόνια ακολουθούμε εμείς. Τα ίδια συμβαίνουν και στις μεγάλες ομάδες της Ελλάδας στο θέμα «σκάουτινγκ». Αν θυμάστε κάποια στιγμή ο Παναθηναϊκός έβγαλε μια καλή φουρνιά παικτών αλλά από τότε έχουμε πολύ καιρό να βγάλουμε κάτι, όπως και ο Ολυμπιακός και μόνο τα τελευταία δύο χρόνια άρχισαν να χρησιμοποιούν έλληνες ποδοσφαιριστές και εκεί βέβαια πρέπει να είναι το μέλλον , εκεί να επικεντρωθεί γιατί βλέπετε έχουμε έλλειψη στην Εθνική ομάδα από καλούς έλληνες ποδοσφαιριστές. Έχουμε ταλέντα αλλά δεν αξιοποιούνται και αυτό είναι το πρόβλημα στο «σκάουτινγκ», διότι ναι μεν τα βλέπουμε τα ταλέντα, υπάρχουνε αλλά δεν τα αξιοποιούμε, πρέπει να γίνει και πράξη κάποια στιγμή αυτό, και πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός, επειδή το ζω από μέσα, φέτος θα είναι καλύτερος σε αυτό το κομμάτι, και στο θέμα «σκάουτινγκ» και των ακαδημιών.
Ερ. Είστε διπλωματούχος προπονητής ( UEFA C KAI B). Πιστεύετε ότι στις σχολές της Ε.Π.Ο., γίνεται μια καλή δουλειά και δίνει τις βάσεις σε ένα πρώην ποδοσφαιριστή για να ανοίξει τους ορίζοντες του πλέον ως προπονητής?
ΑΠ. Να σας πω την αλήθεια. Και εγώ όταν πήγα στην πρώτη σχολή διαπίστωσα πως πραγματικά είναι κάτι άλλο. Δεν ήξερα κάποια πράγματα πως είναι από την θέση του προπονητή και πως από την θέση του ποδοσφαιριστή. Όταν μπαίνεις στο γήπεδο πρέπει να ξεχνάς ότι ήσουνα ποδοσφαιριστής και πρέπει να σκέφτεσαι ως προπονητής. Έχει μεγάλη σημασία αυτό και πραγματικά έμαθα πολύ ωραία πράγματα τα οποία είναι στο δικό σου μυαλό να τα μεταδώσεις στους ποδοσφαιριστές, όποια ηλικία και αν έχουν, αυτά που έμαθες και από την εμπειρία που έχεις από τα γήπεδα.
ΕΡ. Θεωρείτε ότι μπορεί να υπάρξει κάποια συνεργασία του Παναθηναϊκού με το νησί μας?
ΑΠ. Επειδή εγώ έχω την Νότια Ελλάδα , συνεργασία με κάποια σχολή ή κάποια ομάδα δεν έχει ο Παναθηναϊκός στην Ρόδο. Θα ενημερώσω τον Παναθηναϊκό γι’ αυτό και πιστεύω να βρεθεί μια ομάδα για συνεργασία. Θα είναι ευχάριστο, διότι είναι μεγάλο το νησί, και πραγματικά υπάρχουν ταλέντα και έχουν βγει ταλέντα παλαιότερα από την Ρόδο. Είδα και εγώ ότι υπάρχουν προοπτικές να μπορέσουν κάποια παιδιά έρθουν στην Αθήνα να δοκιμαστούν. Ελπίζω στο άμεσο μέλλον να γίνει και αυτό και να βρεθεί έδαφος για συνεργασία.
ΕΡ. Σε ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να γίνει κάποια συνεργασία με τον Παναθηναϊκό, και να σε δούμε πάλι του χρόνου σε κάποια διοργάνωση.
ΑΠ. Θα χαρώ πάρα πολύ, διότι μ’ αρέσει πάρα πολύ το νησί σας, το έχω συμπαθήσει και δεν το λέω για να σας κάνω τα «γλυκά μάτια». Σας ευχαριστώ πολύ.