Αρχική Uncategorized Νέο μπλοκάρισμα για το εργοστάσιο της ΔΕΗ

Νέο μπλοκάρισμα για το εργοστάσιο της ΔΕΗ

0
logo_news12
Dodekanisos

Νέο μπλοκάρισμα στην υπόθεση του νέου εργοστασίου της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο, προκαλεί η απίστευτη και σχεδόν σχιζοφρενική γραφειοκρατία του δημοσίου, το οποίο στην ουσία θέλει να πουλήσει το οικόπεδο στο οποίο θα ανεγερθεί το εργοστάσιο στον εαυτό του, αντί τιμήματος 4,5 εκ ευρώ, την ώρα που η αντικειμενική του αξία, δεν ξεπερνάει τα 700.000 ευρώ.
Στην προκειμένη περίπτωση, η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου αξιώνει 4,5 εκ. ευρώ από την ΔΕΗ για την πώληση του ακινήτου, η οποία δεν επιθυμεί την ενοικίαση αλλά την αγορά του για την κατασκευή του νέου εργοστασίου, όπως δήλωσε στον ΠΑΛΜΟ ο βουλευτής Δωδεκανήσου και νεοεκλεγέντας δήμαρχος του ενιαίου Δήμου της Ρόδου, Στάθης Κουσουρνάς, ο οποίος βρίσκεται αυτές τις μέρες στην Αθήνα για επαφές και συναντήθηκε για το θέμα αυτό, με τον υφυπουργό περιβάλλοντος και αρμόδιο για θέματα ενέργειας κ. Μανιάτη, παρόντος του βουλευτή Δωδεκανήσου Νίκου Ζωίδη.
Ακόμη, όπως δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς, τα μηχανήματα που έχει παραγγείλει η ΔΕΗ για το νέο εργοστάσιο, έχουν μείνει …αμανάτι, αφού δεν υπάρχει χώρος αποθήκευσης κατά την παραλαβή τους, μετά τα τερτίπια του δημοσίου στο θέμα του οικοπέδου.
‘’Σε σύγχυση που επικρατεί στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔ, ή σε χρήση της ΚΕΔ ως μοχλό ανατροπής δεδομένων για τη μη κατασκευή του νέου εργοστασίου’’ απέδωσε τη νέα εξέλιξη με δηλώσεις του στον ΠΑΛΜΟ το μέλος της επιτροπής αγώνα περιοχής Θεολόγου Δημήτρης Γρηγοριάδης, τονίζοντας πως από την κτηματική υπηρεσία υπήρξε ενημέρωση για δεδομένη υπογραφή μισθωτηρίου 50 χρόνων για την ενοικίαση του οικοπέδου, έναντι 90.000 ευρώ το χρόνο. «Δεν μπορώ να κατανοήσω γιατί άλλαξε τοποθέτηση η ΚΕΔ. Επικρατεί σύγχυση στο διοικητικό συμβούλιο ή οδεύουμε προς μία μεθοδευμένη κωλυσιεργία», αναρωτήθηκε ο κ. Γρηγοριάδης.
«Μόνο με νομοθετική ρύθμιση μπορεί να λυθεί το πρόβλημα το οποίο ήταν γνωστό εδώ και 1,5 χρόνο» ξεκαθαρίζει σήμερα στον ΠΑΛΜΟ ο δήμαρχος Ν. Ρ Μανώλης Σαββής, καθώς μόνο με αυτό τον τρόπο η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, μπορεί να πουλήσει δημόσιο ακίνητο σε ανώνυμη εταιρίας εισηγμένη στο χρηματιστήριο όπως είναι η ΔΕΗ, χωρίς να πραγματοποιηθεί μειοδοτικός διαγωνισμός.
Πηγή: www.palmos-fm.gr

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments