«Η ΖΟΥΓΚΛΑ καταβροχθίζει την ΕΥΡΩΠΗ!» – Σκληρή προειδοποίηση για τις Βρυξέλλες

Μια ιδιαίτερα σκληρή κριτική στην ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία ασκεί ο Αμερικανός αρθρογράφος Τζέι Μπι Σερκ, μέσα από ανάλυσή του στο American Thinker, υποστηρίζοντας ότι η Ευρώπη κινδυνεύει να χάσει οριστικά την οικονομική και γεωπολιτική της ισχύ.

Ο αρθρογράφος υπενθυμίζει την περίφημη δήλωση του Ζοζέπ Μπορέλ το 2022, όταν είχε χαρακτηρίσει την Ευρώπη έναν καλοφτιαγμένο «κήπο» και τον υπόλοιπο κόσμο μια «ζούγκλα».

Τέσσερα χρόνια αργότερα, ο Σερκ αντιστρέφει την παρομοίωση, υποστηρίζοντας ότι ο ευρωπαϊκός κήπος επιβιώνει χάρη στην εξάρτησή του από εκείνους που θεωρεί μέρος της ζούγκλας.

Σύμφωνα με την ανάλυσή του, η Ευρώπη στηρίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες για την άμυνά της, στην Κίνα για τη βιομηχανική παραγωγή, σε τρίτες χώρες για την ενέργεια και τις πρώτες ύλες, ενώ αντιμετωπίζει τη δημογραφική της υποχώρηση μέσω της μαζικής μετανάστευσης.

Ιδιαίτερα αιχμηρός εμφανίζεται απέναντι στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και τις Βρυξέλλες, κατηγορώντας τις ότι επιχειρούν να επιβάλουν στον υπόλοιπο κόσμο περιβαλλοντικούς κανονισμούς και πολιτικές επιλογές, την ώρα που η ίδια η Ευρώπη αποδυναμώνει την παραγωγική και ενεργειακή της βάση.

Ο Σερκ υποστηρίζει επίσης ότι οι ευρωπαϊκές ηγεσίες επιρρίπτουν ευθύνες στον Πούτιν και τον Τραμπ, αντί να αντιμετωπίσουν τις δικές τους αποτυχίες.

Το συμπέρασμά του είναι ιδιαίτερα αυστηρό: εάν η Ευρώπη δεν εγκαταλείψει τις ιδεολογικές εμμονές και τη γραφειοκρατία, κινδυνεύει με οικονομική παρακμή και διεθνή περιθωριοποίηση.

Και καταλήγει με μια χαρακτηριστική πολιτική προτροπή: Για να επιβιώσει ο ευρωπαϊκός κήπος, πρέπει να φύγουν οι σημερινοί κηπουροί του.

Προηγούμενο

Α’ Κατηγορία: Πρώτη νίκη με πεντάρα για τη Δόξα Καρδάμαινας

Επόμενο

Γ’ Κατηγορία: Πρεμιέρα με επτά αναμετρήσεις στους δύο ομίλους

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *