Vannacci βάζει στο στόχαστρο τα ΔΙΚΤΥΑ Soros – Η δήλωση που ανοίγει μεγάλη σύγκρουση στην Ιταλία

Ο Ιταλός στρατηγός και ευρωβουλευτής Roberto Vannacci άνοιξε νέα πολιτική συζήτηση στην Ιταλία με δηλώσεις για τη χρηματοδότηση οργανώσεων και κινητοποιήσεων που, σύμφωνα με τον ίδιο, επηρεάζουν το κοινωνικό κλίμα στη χώρα. Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκεται και το όνομα του δισεκατομμυριούχου επενδυτή George Soros, το οποίο ο Vannacci ανέφερε ως μέρος ενός ευρύτερου δικτύου χρηματοδότησης ΜΚΟ και πρωτοβουλιών πολιτικής δράσης.

Σε δημόσια τοποθέτησή του, ο Ιταλός ευρωβουλευτής υποστήριξε ότι πρέπει να εξεταστεί προσεκτικά το πώς χρησιμοποιούνται ορισμένα διεθνή κεφάλαια και κατά πόσο αυτά καταλήγουν να ενισχύουν πολιτικές κινητοποιήσεις ή συγκρούσεις στους δρόμους. Όπως είπε, όταν χρηματοδοτήσεις χρησιμοποιούνται για να υποστηρίξουν βίαιες ενέργειες, τότε το ζήτημα παύει να είναι απλή πολιτική δραστηριότητα και μετατρέπεται σε θέμα δημόσιας τάξης.

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν άμεσες αντιδράσεις στην Ιταλία, με πολιτικούς αντιπάλους να κατηγορούν τον Vannacci ότι στοχοποιεί οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και ότι επιχειρεί να δημιουργήσει κλίμα πόλωσης. Από την άλλη πλευρά, υποστηρικτές του θεωρούν ότι ανοίγει μια αναγκαία συζήτηση για τον ρόλο των διεθνών χρηματοδοτήσεων στην πολιτική και κοινωνική ζωή της Ευρώπης.

Το θέμα φαίνεται πως θα συνεχίσει να απασχολεί την ιταλική πολιτική σκηνή, καθώς η συζήτηση για τη διαφάνεια στη χρηματοδότηση οργανώσεων και κινημάτων αποκτά ολοένα και μεγαλύτερη σημασία σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Προηγούμενο

Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ; Αρνητικές επενδύσεις, φυγή βιομηχανίας και ενεργειακή κρίση

Επόμενο

Αξιώτης στο “news12”: “Χτίζουμε μια ομάδα για το μέλλον”

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *