«Αυτός ο πόλεμος δεν έπρεπε να ξεκινήσει, μην αναμιγνύεστε, οι λαοί θα τα βρουν μόνοι τους!»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Wang Yi, δήλωσε ότι η στρατιωτική σύγκρουση στη Μέση Ανατολή δεν έπρεπε ποτέ να ξεκινήσει και υπογράμμισε ότι δεν αποφέρει όφελος σε καμία από τις εμπλεκόμενες πλευρές.

Μιλώντας την Κυριακή στην ετήσια συννέντευξη Τύπου στο πλαίσιο του National People’s Congress, ο Κινέζος διπλωμάτης επισήμανε ότι η πολεμική αντιπαράθεση δεν οδηγεί σε λύσεις αλλά σε περαιτέρω κλιμάκωση των προβλημάτων.

«Αυτός ο πόλεμος δεν έπρεπε ποτέ να είχε συμβεί. Πρόκειται για μια σύγκρουση που δεν ωφελεί καμία από τις δύο πλευρές», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο Wang Yi σημείωσε ακόμη ότι η ιστορία της Μέσης Ανατολής έχει αποδείξει επανειλημμένα πως η βία δεν αποτελεί λύση στα προβλήματα της περιοχής. Αντίθετα, όπως τόνισε, οι στρατιωτικές συγκρούσεις τείνουν να δημιουργούν νέο κύκλο έντασης, να ενισχύουν το μίσος και να γεννούν νέες κρίσεις.

Παράλληλα υπογράμμισε ότι οι λαοί της Μέσης Ανατολής πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο για το μέλλον της περιοχής τους.

«Οι λαοί της Μέσης Ανατολής είναι οι πραγματικοί κύριοι αυτής της περιοχής και τα ζητήματα που την αφορούν θα πρέπει να επιλύονται από τις ίδιες τις χώρες της περιοχής», ανέφερε.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, ο επικεφαλής της κινεζικής διπλωματίας τόνισε ότι οι μεγάλες δυνάμεις οφείλουν να λειτουργούν με αίσθημα δικαιοσύνης και ευθύνης, συμβάλλοντας θετικά στη σταθερότητα, την ειρήνη και την ανάπτυξη στη Μέση Ανατολή.

Προηγούμενο

Η Ε.Ε. οδηγεί τη βιομηχανία στο τέλος; Ο νέος νόμος που μπορεί να αλλάξει την Ευρώπη

Επόμενο

Καλογήρου στο “news12”: “Αν είμασταν περισσότερο σοβαροί θα φεύγαμε με το διπλό”

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *