O Ολυμπιακός επικράτησε επί του Προμηθέα στο Σ.Ε.Φ. με 102-87 στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής στην GBL και συνέχισε το απόλυτο. Απ’ την άλλη πλευρά αυτή ήταν η 5η διαδοχική ήττα για την ομάδα του Κούρο Σεγκούρα, με αποτέλεσμα να πέσει πλέον στην 9η θέση και να βρεθεί εκτός play off
Ο Γιώργος Μπαρτζώκας ξεκίνησε το ματς με Γουόκαπ, Ντόρσεϊ, Γουόρντ, Πίτερς και Χολ, θέλοντας να ξεκουράσει Βεζένκοβ και Μιλουτίνοβ – Τζόουνς. Από την άλλη, η απουσία του Ρομπ Γκρέι για τους Πατρινούς ήταν ένα κενό που δεν μπορούσε να καλυφθεί. Πίτερς και Χολ εκμεταλλεύτηκαν τον χρόνο που τους δόθηκε και έγιναν από νωρίς διψήφιοι. Το σκορ ξέφυγε από το πρώτο δεκάλεπτο, με την ομάδα του Πειραιά να χτίζει διαφορά στις παρυφές των 20 πόντων (32-13).
Ο τεχνικός των ερυθρολεύκων άνοιξε το ροτέισον, ο Νετζήπογλου έγινε και εκείνος διψήφιος, ενώ στην εξίσωση μπήκε επίσης το όνομα του Τζόουνς, που έδωσε λύσεις με την ενέργειά του και στις δύο πλευρές του παρκέ. Σκορ ημιχρόνου με 57-38.
Στην τρίτη περίοδο ο Προμηθέας πάλεψε να ροκανίσει την διαφορά και με ένα καλό επιμέρους έριξε τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα με καλάθι του Μπαζίνα (63-54 στο 24′), η αντεπίθεση όμως δεν είχε συνέχεια, με τον Ολυμπιακό να πατάει το “γκάζι”, όποτε ήταν απαραίτητο, προκειμένου να μην απειλειθεί. Οι ερυθρόλευκοι έκλεισαν την τρίτη περίοδο στο +21 (83-62).
Το τέταρτο δεκάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, με τον Ολυμπιακό να διαχειρίζεται την διαφορά του, παρά την προσπάθεια του Προμηθέα και να φτάνει σε μία άνετη νίκη.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 32-13, 57-38, 83-62, 102-87
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Γουόκαπ (14 ασίστ), Γουόρντ 6 (8 ασίστ), Ντόρσεϊ 9 (3/9 τρίποντα, 3 ασίστ), Πίτερς 24 (5/7 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Χολ 15 (6/7 δίποντα, 8 ριμπάουντ), Μπουρνελές 2, Βεζένκοβ 15 (2/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Νετζήπογλου 14 (2/3 τρίποντα, 7 ασίστ), Μιλουτίνοβ 4 (3 ριμπάουντ), Τζόουνς 10 (4/5 δίποντα), Φουρνιέ 3 (3 ριμπάουντ, 3 ασίστ)
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ: Χάρις 18 (6/11 τρίποντα, 3 ασίστ), Τάκερ 16 (3/6 τρίποντα), Κόουλμαν 18 (2/5 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Μπέλο 6 (7 ριμπάουντ), Πλώτας 9 (5 κλεψίματα), Σταμούλης 3, Πούλος 2, Λάγιος 2, Πρέκας, Κομνιανίδης, Σταυρακόπουλος
Άνετα νίκη για τον Παναθηναϊκό στην Καρδίτσα
Ο ΠαναθηναΪκός επικράτησε άνετα επί της Καρδίτσας στο “Γιάννης Μπουρούσης” 78-53 και διατήρησε την απόσταση στους δύο βαθμούς από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Από την άλλη πλευρά οι γηπεδούχοι τρέχουν ένα αρνητικό σερί επτά αγώνων και βρίσκονται στην 11η θέση.
Πολύ κακό ήταν το θέαμα στο ξεκίνημα του αγώνα και το σκορ πολύ κλειστό. Είναι χαρακτηριστικό ότι στο πεντάλεπτο το σκορ ήταν μόλις 5-6 υπέρ του Παναθηναϊκού με την εκατέρωθεν αστοχία να ήταν κάτι παραπάνω από έκδηλη. Το δεκάλεπτο έκλεισε με την ομάδα του Εργκίν Αταμάν να προηγείται με 12-16 αλλά η γενική εικόνα του αγώνα να μην ήταν άξια αναφοράς. Οι μεν γηπεδούχοι είχαν 1/7 τρίποντα, οι δε «πράσινοι» 4/13 δίποντα.
Η εκατέρωθεν αστοχία συνεχίστηκε και στην 2η περίοδο αλλά οι πράσινοι έλεγχαν το παιχνίδι χωρίς να κινδυνεύσουν καθόλου από τους γηπεδούχους. Το ημίχρονο έκλεισε με την ομάδα του Άταμαν στο +10 (22-32) αλλά να είχε αστοχήσει σε 20 δίποντα έχοντας κλείσει το πρώτο μισό του αγώνα με 8/28! Αντίστοιχα η Καρδίτσα τα είχε σπάσει έξω από τα 6.75 μέτρα με 1/15 τρίποντα ενώ το «τριφύλλι» είχε «κατεβάσει» 12 επιθετικά ριμπάουντ και 27 στο σύνολο (έναντι 18 των γηπεδούχων).
Όμως στη συνέχεια το σκηνικό του αγώνα άλλαξε άρδην! Ο Παναθηναϊκός πάτησε το πόδι στο γκάζι και πραγματοποίησε επιμέρους σκορ 13-31 (!) με το οποίο εκτόξευσε τον δείκτη του σκορ στο +28 (35-63) με τη λήξη του 3ου δεκαλέπτου. Στην εξίσωση είχαν μπει οι περισσότεροι παίκτες των «πρασίνων» οι οποίοι είχαν μετατρέψει το παιχνίδι σε παράσταση για έναν ρόλο. Και ουσιαστικά έριξαν και πρόωρα τους τίτλους τέλους. Όπως ήταν λογικό και επόμενο η τελευταία περίοδο εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία καθώς η ομάδα του Άταμαν είχε φροντίσει να «καθαρίσει» μία και καλή με την υπόθεση της νίκης.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 12-16, 22-32, 35-63, 53-78
ΚΑΡΔΙΤΣΑ: Εστράδα 11 (1/3 τρίποντα, 4 λάθη), Τζέφερσον Μπ. 1 (4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Χόρχλερ 6 (0/5 τρίποντα), Ουάσινγκτον 11 (9 ριμπάουντ, 4 μπλοκ), Τζέφερσον Ντ. 7 (1/4 τρίποντα, 3 ασίστ), Λιάπης, Πουλιανίτης, Άπσον 6 (6 ριμπάουντ, 4 λάθη), Δίπλαρος 8 (2/5 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 3 λάθη), Καμαριανός 2, Κασελάκης 1, Καμπερίδης (3 ριμπάουντ)
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Χολμς 20 (9/13 διποντα, 0/1 τρίποντο, 2/2 βολές, 7 ριμπάουντ, 1 ασίστ), Ρογκαβόπουλος 6 (0/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Γκραντ (0/3 δίποντα, 3 ασίστ), Τολιόπουλος 11 (3/6 τρίποντα, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Ερνανγκόμεθ 10 (3/3 τρίποντα, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη, 2 κλεψίματα), Σορτς 8 (3 ριμπάουντ, 7 ασίστ), Καλαϊτζάκης 8 (2/4 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Όσμαν 7 (2/4 τρίποντα, 2 ριμπάουντ), Σαμοντούροβ 2, Φαριντ 2 (3 ριμπάουντ, 4 μπλοκ), Μήτογλου 4 (0/7 δίποντα, 0/1 τρίποντο, 4/4 βολές, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ)
Ασταμάτητη η ΑΕΚ 7η διαδοχική νίκη
Η ΑΕΚ επικράτησε επί του ουραγού Αμαρουσίου στο “Sunel Arena” με 83-74 και σημείωσε την 7η διαδοχική της νίκη στο πρωτάθλημα, βρίσκεται στην 3η θέση αλλά με παιχνίδι παραπάνω από τον ΠΑΟΚ.
Η Ένωση ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι φτάνοντας στο 11-4 στα μέσα της πρώτης περιόδου. Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν σε 13-11 εντός δύο λεπτών, με τους παίκτες του Σάκοτα να ξεφεύγουν εκ νέου με 23-15 στο τέλος των πρώτων 10 λεπτών.
Το Μαρούσι στο δεύτερο δεκάλεπτο μπήκε αρκετά βελτιωμένο. Οι γηπεδούχοι έδειχναν να έχουν χαμηλή ενέργεια στο παρκέ, με τους παίκτες του Παπαθεοδώρου να προσπερνούν με 30-32 στο 15ο λεπτό. Μάλιστα, παρά τις προσπάθειες των κιτρινόμαυρων, το Μαρούσι κατάφερε να φτάσει στην ανάπαυλα προηγούμενο με 37-41.
Η Ένωση ξεκίνησε στο δεύτερο μέρος βελτιώνοντας την άμυνά της και κατάφερε να προσπεράσει εκ νέου με 45-44. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν, με τις δύο ομάδες να ανταλλάσσουν το προβάδισμα αρκετές φορές μέχρι που ο Χαραλαμπόπουλος με τρίποντο έκανε το 52-51. Στον υπολειπόμενο χρόνο της τρίτης περιόδου το Μαρούσι έτρεξε επιμέρους 2-8 και έκλεισε το δεκάλεπτο με προβάδισμα πέντε πόντων (54-59).
Μάλιστα με την έναρξη των τελευταίων δέκα λεπτών, οι παίκτες του Παπαθεοδώρου έφτασαν σε προβάδισμα οκτώ πόντων (54-62 και 57-65), που ήταν και το μεγαλύτερό τους στο παιχνίδι. Στο σημείο εκείνο όμως η ΑΕΚ έκανε τη δική της επίθεση. Με επιμέρους 15-4 οι κιτρινόμαυροι πέρασαν μπροστά με 72-69 τέσσερά λεπτά πριν το φινάλε.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν με τον ίδιο ρυθμό και έφτασαν σε ακόμα μεγαλύτερη διαφορά (78-71) φτάνοντας το επιμέρους σκορ σε 21-6 μπαίνοντας στο τελευταίο λεπτό, δίνοντας ουσιαστικά τέλος στην αναμέτρηση.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-15, 37-41, 54-59, 83-74
ΑΕΚ: Γκρέι 20 (9/13 δίποντα, 5 ριμπάουντ), Σκορδίλης 8, Μπράουν 5 (5 ριμπάουντ), Φλιώνης 3 (4 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Φίζελ (8 ασίστ), Λεκαβίτσιους 3 (1), Νάναλι 17 (4/7 δίποντα, 1/1 τρίποντα), Μπάρτλεϊ 21 (4/5 δίποντα, 2/8 τρίποντα, 7/7 βολές, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Χαραλαμπόπουλος 6 (1)
ΜΑΡΟΥΣΙ: Πάπας 5 (1), Μέικον 15 (3/5 τρίποντα), Σαλάς 7 (4 ριμπάουντ), Κινγκ 10 (4 ασίστ), Καλαϊτζάκης 12 (4/4 δίποντα, 1/3 τρίποντα), Γουίλιαμς 17 (6/10 δίποντα, 6 ριμπάουντ), Κουζέλογλου 2, Ντε Σόουζα, Γιαννόπουλος 6, Περάντες (7 τρίποντα)
Το Περιστέρι πήρε την νίκη και την διαφορά από τον Ηρακλή
Το Περιστέρι επικράτησε με 92-74 στο Ανδρέας Παπανδρέου και μάλιστα κάλυψε και την διαφορά των 14 πόντων του πρώτου αγώνα, φτάνοντας στην βαθμολογία τους Θεσσαλονικείς.
Πόντο-πόντο πήγαιναν και οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του πρώτου δεκαλέπτου, με τον Ηρακλή να παίρνει ένα μικρό προβάδισμα δύο πόντων, μετά από καλάθια του Φάντερμπερκ (11-13). Ωστόσο, από εκείνο το σημείο και μετά οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να συνδεθούν με το καλάθι, με το Περιστέρι Betsson να βελτιώνει την επιθετική του εικόνα, ολοκληρώνοντας την πρώτη περίοδο με διαφορά οκτώ πόντων, μετά από λύσεις των Νίκολς, Χάρις και Παπαδάκη (21-13).
Ο Μουράτος με ένα προσωπικό σερί 7-0 έστειλε την ομάδα του Βασίλη Ξανθόπουλου στο +15, σκοράροντας για το 28-13. Ο Φάντερμπερκ σταμάτησε το σερί των γηπεδούχων, ευστοχώντας τη μία από τις δύο βολές για το 28-14, ενώ οι Φόρμαν και Στρονγκ έκαναν μονοψήφια τη διαφορά για τον Ηρακλή (28-19). Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν έδωσαν περιθώρια στην αντίπαλη ομάδα, παίρνοντας γρήγορα προβάδισμα εννέα πόντων στο τέλος του ημιχρόνου (42-33).
Το ίδιο σενάριο συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο, με το Περιστέρι Betsson να κυριαρχεί και στις δύο πλευρές του παρκέ, καταφέρνοντας να ανεβάσει τη διαφορά στους 20 πόντους (67-47), με τον Σμιθ να σκοράρει και να μειώνει στους 18 για τον Ηρακλή στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου. Η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε ούτε στο τελευταίο δεκάλεπτο για τους Θεσσαλονικείς, με τους παίκτες του Βασίλη Ξανθόπουλου να είναι ασταμάτητοι και να κρατούν διψήφια τη διαφορά, παίρνοντας με άνεση τη νίκη με 92-74.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-13, 42-33, 67-49, 92-74
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BETSSON: Νίκολς 12 (2/6 δίποντα, 2/7 τρίποντα, 2/2 βολές, 4 ασίστ), Καρντένας 2, Βαν Τούμπεργκεν 28 (10/12, δίποντα, 5/5 βολές, 4 ριμπάουντ), Γιάνκοβιτς 4, Πετράκης, Πέιν 2, Μουράτος 11 (2/3 δίποντα, 4/4 βολές),Κακλαμανάκης 13 (4/6 δίποντα, 5/8 βολές, 6 ριμπάουντ), Σι Τζέι Χάρις 10 (4/5 δίποντα, 3 ασίστ), Παπαδάκης 8, Κάριους 2,
ΗΡΑΚΛΗΣ: Φόρμαν 17 (6/12 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 6 ασίστ) , Σμιθ 11 (4/7 δίποντα, 3/5 βολές, 5 ριμπάουντ), Μωραϊτης 9, Γουέαρ 2, Έλντερ-Ντέιβις 8, Φάντερμπερκ 20 (8/11 δίποντα, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Στρονγκ 7, Τσιακμάς, Καμπουρίδης, Χριστίδης, Σύλας, Γιαννίκος
Δεύτερη διαδοχική νίκη ο Πανιώνιος και βαθμολογική άνοδος
Ο Πανιώνιος επικράτησε επί της Μυκόνου με 87-76 στο Δ.Α.Κ. Γλυφάδας και σημειώνοντας την δεύτερη διαδοχική του νίκη ανέβηκε στην 10η θέση, οι φιλοξενούμενοι μπορεί να ηττήθηκαν αλλά παραμένουν σε θέση play off.
Δυναμικό ήταν το ξεκίνημα του Πανιωνίου, παίρνοντας προβάδισμα πέντε πόντων μετά από λύσεις; τον Γουάτσον (7-2). Ο Χέσον μειώσε στους τέσσερις για τη Μύκονο Betsson (10-6), με τον Γουάτσον να δίνει αμέσως απάντηση για τους κυανέρυθρους (12-6). Λίγα πριν το τέλος της αναμέτρησης και οι δύο ομάδες έβρισκαν λύσεις από την περιφέρεια, με τους κυανέρυθρους να αντέχουν στην πίεση των φιλοξενούμενων και να κλείνουν το πρώτο δεκάλεπτο με διαφορά επτά πόντων (22-15).
Αρκετά γρήγορος ήταν ο ρυθμό τους ματς στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τον Πανιώνιο να συνεχίζει να έχει το προβάδισμα. Οι Άπλμπι, Χέσον και Μπριγκς έδιναν λύσεις στη Μύκονο Betsson, πλησιάζοντας στους τρεις (29-26), όμως ο Νικολαϊδης ήταν εύστοχος από μακριά, δίνοντας επιθετική ανάσα στον Πανιώνιο για το 32-26. Ο Λιούις έβρισκε πόντους από μακριά για τους γηπεδούχους, όμως οι φιλοξενούμενοι έδιναν γρήγορη απάντηση, παραμένοντας κοντά στο σκορ (35-33). Δύο λεπτά πριν το ημίχρονο, η Μύκονος Betsson μειώσε στον πόντο, μετά από δίποντο του Μπίλλη για το 36-35. Η Μύκονος Betsson είχε την ευκαιρία να βγει μπροστά στο σκορ στο τέλος του ημιχρόνου, όμως ο Άπλμπι αστόχησε από την περιφέρεια, με τον Πανιώνιο να πηγαίνει στα αποδυτήρια με προβάδισμα ενός πόντους (38-37).
Αρκετά ισορροπημένο ήταν το ξεκίημα του δεύτερου ημιχρόνου, με τον Γουάτσον να μπαίνει δυναμικά από την πλευρά του Πανιωνίου (46-44). Στα μέσα της περιόδου οι κυανέρυθροι ανέβηκαν στο +8, μετά από δύο σερί τρίποντα των Λέμον και Κρούζερ (60-52). Στη συνέχεια οι νησιώτες κατέγραψαν ένα 6-0, πλησιάζοντας σε 61-58. Ωστόσο, οι γήπεδουχοι άντεξα στην πίεση των φιλοεξούμενων, παραμένοντας μπροστά στο σκορ, με τους Τείλορ και Γουάτσον να δίνουν σημαντικές λύσεις (64-58).
Με τρίποντο από τον Γκαμπλ άρχισε το τελευταίο δεκάλεπτο η Μύκονος Betsson, με τον Κρούζερ να απαντάει με τον ίδιο πόντο για τον Πανιώνιο (67-61). Σε συνεχόμενες επιθέσεις αστόχησαν και οι δύο ομάδες, με τους κυανέρυθρους να παραμένουν μπροστά με μικρή διαφορά (71-67). Στη συνέχεια, οι παίκτες του Μάρκοβιτς έκαναν διαδοχικά λάθη, με τον Χέσον να ευστοχεί από την περιφέρεια και να μειώνει στον πόντο για τη Μύκονο Betsson (71-70). Ο Τόμασον ξεκόλλησε επιθετικά τους γηπεδούχους, διαμορφώνοντας το 73-71. Ωστόσο, ο Πανιώνιος ανέβασε τον ρυθμό του στην επίθεση με τους Τέιλορ, Γουάτσον και Τόμασον να βλάζουν κομβικά καλάθια και να δίνουν τη νίκη στην ομάδα τους με 87-76.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 22-15, 38-37, 64-58, 87-76
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Γουάτσον 22 (10/13 δίποντα, 12 ριμπάουντ, 1 ασίστ), Λέμον 5, Τόμασον 7, Κρούζερ 19 (1/2 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 8/12 βολές, 5 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Γκίκας, Τέιλορ 17 (3/6 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 10 ασίστ) , Τσαλμπούρης 3, Οικονομόπουλος, Λιούις 7, Γκοντίκας, Πατρίκις, Νικολαϊδης 7 (2/3 τρίποντα)
ΜΥΚΟΝΟΣ BETSSON: Απλμπι 17 (4/10 τρίποντα, 3/5 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Μουρ 11 (4/5 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 2 ασίστ), Ρέι 8, Καββαδάς, Γερομιχαλός, Σκουλίδας 7, Μπίλλης 5, Μάντζαρης 3, Χέσον 17 (3/3 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 7 ριμπάουντ), Μπριγκς 5, Γκάμπλ 3
Βαθμολογία:
1) Ολυμπιακός 34
2) Παναθηναίκός 32
3) ΑΕΚ* 28
4) ΠΑΟΚ** 26
5) Άρης** 23
6) Ηρακλής* 23
7) Περιστέρι* 23
8) Μύκονος* 23
9) Προμηθέας* 22
10) Πανιώνιος 22
11) Καρδίτσα 21
12) Κολοσσός 21
13) Μαρούσι 20














