Αρχική Τοπικό Δωδεκανήσου Α' Δωδεκανήσου Το «καθάρισε» ο Δελαπόρτας!

Το «καθάρισε» ο Δελαπόρτας!

1
delaportas rodos
Dodekanisos

Με ηγέτη και σκόρερ τον Γιώργο Δελαπόρτα, η Ρόδος έφυγε με το «διπλό» και από το Παραδείσι επικρατώντας του τοπικού Κλεάνθη με 4 – 1. Η Ρόδος έκανε το 3 στα 3 και ο Κλεάνθης παρέμεινε για μια ακόμα αγωνιστική χωρίς βαθμό. Ο …δαιμόνιος μέσος των «πρασίνων», ήταν το λύσε και το δέσε των «ελαφιών» και όποτε έβρισε χώρους έκανε ότι ήθελε την αντίπαλη άμυνα πετυχαίνοντας τα δυο από τα τέσσερα τέρματα της ομάδας του. Η νίκη της Ρόδου που ήταν καλή σε ένα μεγάλο διάστημα του πρώτου ημιχρόνου και στο δεύτερο από το 65’ και μετά, κρίνεται δίκαιη. Το άνοιγμα πάντως της ψαλίδας στο σκορ αδικεί κατά κάποιον τρόπο και την προσπάθεια των γηπεδούχων η οποία ειδικά από το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και μέχρι και το 65’ ήταν πάρα πολύ καλή. Η Ρόδος έδειχνε να ελέγχει τον αγώνα στο πρώτο ημίχρονο, με τον Κλεάνθη πάντως να στέκεται αρκετά καλά και να προσπαθεί να περιορίσει τη δράση του Δελαπόρτα από τα πόδια του οποίου περνούσαν ουσιαστικά όλες οι επιθέσεις των φιλοξενούμενων. Οι παίκτες του Γιώργου Σταυριανού μπήκαν πολύ δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο, όπου στα πρώτα είκοσι λεπτά κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο και επέβαλλαν τον ρυθμό τους. Ήταν ένα διάστημα που ο Κλεάνθης είχε την υπεροχή και εκτός από τα ότι μείωσε το σκορ σε 1 – 2 απειλούσε και με την ισοφάριση. Τελικά , τη λύση έδωσε και πάλι ο Δελαπόρτας ο οποίος σε ένα κρίσιμο σημείο με προσωπική ενέργεια έκανε το 1 – 3 και ουσιαστικά έδωσε τέλος στο παιχνίδι.
Στο 7’ ο Δελαπόρτας έκανε το σουτ έξω από την περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο οριζόντιο και αναπήδησε στο έδαφος και ο επερχόμενος Ευγενικός την έστειλε στα δίχτυα. Το γκολ όμως δεν μέτρησε διότι υποδείχθηκε σε θέση οφσαϊντ. Η Ρόδος πάντως «φώναξε» ότι η μπάλα στο σουτ του Δελαπόρτα πέρασε τη γραμμή του τέρματος.
Στο 25’ ο Ευγενικός από θέση τετ α τετ (μετά από υπέροχη κάθετη του Δελαπόρτα) δεν μπόρεσε νικήσει τον Βαρέλη που απόκρουσε σε κόρνερ.
Στο 26’ ο Γκόγκας πάσαρε στον Δελαπόρτα και αυτός έκανε πλασέ μέσα από την περιοχή το οποίο εξουδετέρωσε ο Βαρέλης. Η μπάλα στην επαναφορά της έφθασε όμως και πάλι στον ίδιο που με νέο πλασέ πέτυχε το 0 – 1.
Στο 38’ μετά από ωραίο συνδυασμό των φιλοξενούμενων, ο Παυλίδης με πλασέ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 0 – 2.
Στο 44’ ο Γιαννίκος έκανε τη σέντρα και ο Αγγελάκης πήρε την κεφαλιά από καλό σημείο αλλά έστειλε τη μπάλα να περάσει άουτ.
Στο 51’ ο Τζιβίλογλου με τάκλιν γκρέμισε τον Σκόρπο μέσα στην περιοχή. Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Καρίκης μειώνοντας σε 1 – 2. Στη φάση αυτή οι γηπεδούχοι ζήτησαν τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Τζιβίλογλου.
Στο 55’ από μακρινό φάουλ του Δελαπόρτα, ο Τζιβίλογλου ενώ ήταν μόνος πήρε την κεφαλιά αλλά ο Βαρέλης κατάφερε να μπλοκάρει.
Στο 75’ ο Δελαπόρτας έκανε άνω κάτω την άμυνα του Κλεάνθη και με σουτ πέτυχε το 1 – 3 «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το παιχνίδι γιατί από εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι κατέρρευσαν. Ακολούθησαν άλλες δυο πολύ καλές προσπάθειες του Δελαπόρτα με σουτ μέσα από την περιοχή τα οποία ήταν άστοχα και το τελικό 1 – 4 «έγραψε» ο Παυλίδης με πλασέ στο 83’
Κακή ήταν η διαιτησία του Ατσικνούδα που έκανε πολλά λάθη και στο πρώτο αλλά και στο δεύτερο ημίχρονο. «Βοηθοί» του ήταν οι Σταυρούλιας και Μπερδεμπές.
Στο 86’ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Γιατσιάτσος γιατί κράτησε αντικανονικά τον Αρχοντούλη στον χώρο της μεσαίας γραμμής σε μια φάση όπου τα πάντα είχαν κριθεί.
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΚΛΕΑΝΘΗΣ: Βαρέλης, Γιατσιάτσος, Καρίκης, Δραγάτης, Ατσίδης, Γιαννίκος (90’ Νίκανδρος), Σκόρπος, Αλεξανδρίδης, Παπαδημητρίου (77’ Θάνος), Αγγελάκης (70’ Γρηγοριάδης), Πελέκης
ΡΟΔΟΣ: Κεφάλας, Καλημέρης, Ορφανίδης, Ιμεραλιλάϊ, Αρχοντούλης, Τζιβίλογλου (81΄Ζωάννου), Χατζηλιόντας, Παυλίδης, Γκόγκας (60’ Γκάϊδας), Ευγενικός (77’ Κουρέτας), Δελαπόρτας

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
rrodos
rrodos
9 years ago

Η Ρόοδς είναι γυμνή στην άμυνα και χωρίς αμυντικό χάφ.Στα δύσκολα να δούμε τι γίνεται…