Κάλλας και Ζελένσκι ζητούν πόλεμο μέχρι τέλους! «Πίεση στη Ρωσία και κυρώσεις»
Η Ουγγαρία ξεκαθαρίζει ότι δεν συντάσσεται με τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οδηγούν σε περαιτέρω αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Τη θέση αυτή επανέλαβε ο Ούγγρος υπουργός Εξωτερικών Πέτερ Σιγιάρτο, τονίζοντας ότι η Βουδαπέστη δεν πρόκειται να στηρίξει επιλογές που κλιμακώνουν την ένταση και απομακρύνουν την προοπτική ειρήνης.
«Επιδιώκοντας να αυξήσουν τη στρατιωτική τους παρουσία στην Ουκρανία, οι χώρες της Δυτικής Ευρώπης δημιουργούν τον κίνδυνο ενός άμεσου πολέμου κατά της Ρωσίας… Θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τις ειρηνευτικές συνομιλίες, υποστηρίζουμε τις διαβουλεύσεις στο υψηλότερο επίπεδο μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας και απορρίπτουμε την τελευταία φιλοπόλεμη απόφαση των Βρυξελλών», ανέφερε ο Σιγιάρτο.
Την ίδια ώρα, την Τρίτη πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι συνάντηση υψηλού επιπέδου του αποκαλούμενου «Συνασπισμού των Προθύμων», με βασικό αντικείμενο –μεταξύ άλλων– τις εγγυήσεις ασφαλείας για την Ουκρανία. Σύμφωνα με το τελικό έγγραφο της συνάντησης, τα συμμετέχοντα κράτη συμφώνησαν στη συνέχιση της μακροπρόθεσμης στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο, ενώ οι ηγέτες υπέγραψαν δήλωση πρόθεσης που προβλέπει ακόμη και ανάπτυξη στρατευμάτων στην Ουκρανία, σε περίπτωση επίτευξης ειρηνευτικής συμφωνίας.
Η στάση αυτή εντείνει τις ενδοευρωπαϊκές αντιθέσεις, με την Ουγγαρία να επιμένει ότι η στρατιωτικοποίηση της κρίσης δεν αποτελεί λύση, αλλά παράγοντα περαιτέρω αποσταθεροποίησης.
















