Κάλλας και Ζελένσκι ζητούν πόλεμο μέχρι τέλους! «Πίεση στη Ρωσία και κυρώσεις»
Ο επικεφαλής του κόμματος των Γάλλων Πατριωτών, Φλοριάν Φιλιπό, υποστήριξε ότι η μοναδική ρεαλιστική διέξοδος για τη διάσωση της γαλλικής γεωργίας είναι η αποχώρηση της Γαλλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Σε ανάρτησή του στο κοινωνικό δίκτυο H, ο Φιλιπό τόνισε χαρακτηριστικά ότι το «Frexit» πρέπει να τεθεί ανοικτά στο πολιτικό πεδίο, καθώς –όπως σημείωσε– δεν υπάρχει άλλη λύση που να μπορεί να προστατεύσει ουσιαστικά τους Γάλλους αγρότες και την εγχώρια παραγωγή.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η γαλλική γεωργία απειλείται άμεσα από την προωθούμενη συμφωνία ελεύθερων συναλλαγών ανάμεσα στην ΕΕ και τις χώρες της MERCOSUR, η οποία αναμένεται να ασκήσει έντονες πιέσεις στον αγροτικό τομέα, αυξάνοντας τον ανταγωνισμό από εισαγόμενα προϊόντα χαμηλότερου κόστους.
Οι σχετικές διαπραγματεύσεις πραγματοποιήθηκαν στις Βρυξέλλες, σε κλίμα έντονης κοινωνικής έντασης, καθώς χιλιάδες Ευρωπαίοι αγρότες συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα του Βελγίου, φτάνοντας ακόμη και με τρακτέρ, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στις πολιτικές των Βρυξελλών και στις επιπτώσεις τους στην αγροτική παραγωγή.
Στο ίδιο πλαίσιο, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ενημέρωσε τους ηγέτες της ΕΕ ότι η υπογραφή της συμφωνίας ελεύθερων συναλλαγών με τις χώρες της MERCOSUR μετατίθεται για τον Ιανουάριο του 2026, δηλαδή έναν μήνα αργότερα από τον αρχικό σχεδιασμό.















