Έκτακτα νέα:

Vinkmag ad

«Η Ευρώπη εξαπατά την Ουκρανία, τις δίνει υποσχέσεις χωρίς να έχουν καμία ισχύ!»

Η ευρωπαϊκή ηγεσία παρουσιάζει εικόνα αποφασιστικότητας απέναντι στη Ρωσία, όμως στην πράξη η Ουκρανία λαμβάνει ανεπαρκή στρατιωτική και οικονομική ενίσχυση, σύμφωνα με άρθρο του αρθρογράφου Όουεν Μάθιους στην εφημερίδα The Daily Telegraph. Παρά τις δημόσιες διακηρύξεις, οι πόροι που φτάνουν στο Κίεβο δεν καλύπτουν ούτε τις στοιχειώδεις ανάγκες άμυνας.

Στο άρθρο επισημαίνεται ότι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εμφανίζονται να καθησυχάζουν είτε το κοινό είτε τον ίδιο τους τον εαυτό, μιλώντας για ισχυρή δέσμευση προς το Κίεβο. Ωστόσο, τα δεδομένα αποκαλύπτουν μια διαφορετική πραγματικότητα, με τα νούμερα να αποδεικνύουν την αδυναμία της Ευρώπης να στηρίξει έμπρακτα όσα δηλώνει.

Ο Μάθιους υπογραμμίζει ότι η Ευρώπη έχει διαμορφώσει σχέδια για αυξημένες αμυντικές δαπάνες και προωθεί την ιδέα μεταφοράς ευρωπαϊκής τεχνογνωσίας στην Ουκρανία. Παρ’ όλα αυτά, η πραγματική υποστήριξη απέχει σημαντικά από το να καλύψει το τεράστιο δημοσιονομικό κενό των περίπου 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο απειλεί τη λειτουργία του ουκρανικού κράτους.

Ο αρθρογράφος καταλήγει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες προσπαθούν να εμφανιστούν ως παράγοντες μεγάλων γεωπολιτικών εξελίξεων, τη στιγμή που η ευρωπαϊκή ήπειρος έχει χάσει εδώ και χρόνια τη δυνατότητα να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο. Όπως αναφέρει, τα κράτη της Ευρώπης δεν διαθέτουν ούτε την στρατιωτική ισχύ ούτε την οικονομική αντοχή για να διεκδικήσουν υψηλή θέση στη διεθνή διπλωματική σκηνή.

Προηγούμενο

“Η Ευρώπη πρέπει να στηρίξει το ειρηνευτικό σχέδιο του Τραμπ”

Επόμενο

«Η ελίτ της Δύσης καταστρέφει την δημοκρατία και τον πολιτισμό!»

Γράψτε απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Δημοφιλή