Προάγγελος ειρήνης από τον Τραμπ!

0
Dodekanisos

Μια ακόμα τοποθέτηση μέσω της οποίας δείχνει ξεκάθαρα την πρόθεση του να επέλθει ειρήνη, έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ. Μιλώντας αυτή τη φορά σε προεκλογική συγκέντρωση της Πενσυλβάνια τόνισε ότι «είναι έξυπνη η θετική ενασχόληση με χώρες όπως η Ρωσία και η Βόρεια Κορέα; κάτι που πρέπει να κάνουμε. Η δέσμευση και η «συνεννόηση» με τη Ρωσία και τη Βόρεια Κορέα θα ήταν καλό πράγμα», υποστήριξε.

«Το να τα πηγαίνεις καλά με τη Μόσχα είναι καλό, όχι κακό. Το να τα πηγαίνει καλά με αυτούς τους ανθρώπους είναι έξυπνο. Αυτό που συμβαίνει τώρα στις σχέσεις με τη Ρωσία δεν θα είχε συμβεί αν ήμουν ακόμη στην εξουσία».

«Τα πήγαινα καλά με τον Κιμ Γιονγκ Ουν της Βόρειας Κορέας. Θυμηθείτε ότι πέρασα τα σύνορα… το πρώτο άτομο που πέρασε ποτέ από αυτή τη χώρα. Εξετάσαμε επίσης την πυρηνική του ικανότητα. Είναι πολύ σημαντική. Το να συνεννοούμαστε είναι καλό πράγμα. Δεν είναι κακό».

Ο Τραμπ άσκησε σκληρή κριτική στην υφιστάμενη κυβέρνηση:
«Ο Τζο Μπάιντεν έχει πολύ χαμηλό δείκτη νοημοσύνης και ίσως τώρα να μην υπάρχει, καθώς έχει χάσει τελείως το μυαλό του».
Οι δηλώσεις Τραμπ ήρθαν ως απάντηση στις κατηγορίες της αντιπάλου του στις εκλογές, της αντιπροέδρου Καμάλα Χάρις. Στην ομιλία της για την αποδοχή της ως υποψήφια από τους Δημοκρατικούς στο Σικάγο την περασμένη εβδομάδα, επέκρινε τον πρώην πρόεδρο για τις σχέσεις του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας – ισχυριζόμενη ότι δεν θα «φιλοξενούσε τους τυράννους και τους δικτάτορες όπως ο Κιμ Γιονγκ Ουν που στηρίζουν τον Τραμπ».

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments