«Η εισβολή της Ουκρανίας στην περιοχή του Κουρσκ είναι αυτοάμυνα!»

0
Dodekanisos

Για αυτοάμυνα της Ουκρανίας αναφορικά με την εισβολή στην περιοχή του Κουρσκ έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, εγκρίνοντας ουσιαστικά την επίθεση κατά της Ρωσίας. Μιλώντας σε Γερμανική εφημερίδα, χαρακτηριστικά δήλωσε τα εξής:

«Η Ρωσία διεξάγει έναν επιθετικό πόλεμο χωρίς κίνητρα κατά της Ουκρανίας για περισσότερες από 900 ημέρες και έκτοτε έχει πραγματοποιήσει πολυάριθμες διασυνοριακές επιθέσεις από την περιοχή του Κουρσκ εναντίον της Ουκρανίας. Οι Ρώσοι στρατιώτες, τα τανκς και οι βάσεις είναι νόμιμοι στόχοι σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», είπε και πρόσθεσε ότι «η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό της όπως κρίνει σκόπιμο».

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης γράφουν μεταξύ άλλων ότι στην πραγματικότητα, ο Στόλτενμπεργκ προετοιμάζει το έδαφος για το γεγονός ότι οποιεσδήποτε ενέργειες του Κιέβου κατά στρατιωτικών εγκαταστάσεων, που βρίσκονται στα διεθνώς αναγνωρισμένα εδάφη της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αποτελούν νόμιμο στόχο για την Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις. Προσθέτουν ότι το επόμενο βήμα θα είναι σίγουρα η άδεια που ζητούσε το Κίεβο τόσο καιρό από τις Ηνωμένες Πολιτείες, άρα και από όλους τους αμερικανικούς δορυφόρους, για να χρησιμοποιήσει με οποιονδήποτε τρόπο τις Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένου όπλα μεγάλου βεληνεκούς, σε όλη την επικράτεια της Ρωσίας.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments