«Η άχρηστη ιδέα εισβολής της Ουκρανίας στο Κουρσκ …μαγειρεύτηκε στο ΝΑΤΟ!»

0
Dodekanisos

Σε μια νέα συνέντευξη, ο απόστρατος συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού Ντάγκλας Μακγκρέγκορ εξηγεί την κλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία και στο Ισραήλ ως αποτέλεσμα σκόπιμων προσπαθειών αποσταθεροποίησης της Ρωσίας και ολόκληρης της περιοχής της Μέσης Ανατολής.

«Όσο τρελό ακούγεται αυτό στους περισσότερους Αμερικανούς», προειδοποιεί ο Macgregor, αυτές οι ενέργειες αναλαμβάνονται σε μια εποχή που «οι ΗΠΑ είναι επικίνδυνα παρατεταμένες». Μέχρι στιγμής, λέει, «είμαστε τυχεροί που δεν μας έχουν συμβεί χειρότερα πράγματα».
Ωστόσο, όπως εξηγεί ο Macgregor, αυτό που συνέβη ως αποτέλεσμα των ενεργειών των δυτικών καθεστώτων είναι τόσο επιζήμιο και επικίνδυνο, που οι πληθυσμοί του «δυτικού ημισφαιρίου» πρέπει να σκεφτούν να απομακρύνουν τις δικές τους κυβερνήσεις για να επιβιώσουν.

Οι κρίσεις που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ τις έχουν τεντώσει σε οριακό σημείο στο εσωτερικό – και στο εξωτερικό. «Όπου κι αν θέλετε να κοιτάξετε – στην Ευρώπη, στη Μέση Ανατολή, στον Ινδο-Ειρηνικό – οι θέσεις μας χειροτερεύουν μέρα με τη μέρα», λέει.
«Οι Αμερικανοί δεν έχουν κανέναν έλεγχο στην κυβέρνησή τους. Είναι παρευρισκόμενοι… βλέπουν άλλους ανθρώπους να λαμβάνουν αποφάσεις πολιτικής, σε ορισμένες περιπτώσεις αποφάσεις ζωής ή θανάτου, στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Ευρώπη καθώς και εδώ στο σπίτι με τα σύνορα. Δεν τους ζητείται ποτέ η γνώμη. Δεν τους ρωτάνε ποτέ τίποτα. Απλώς τους λένε να σωπάσουν».
Για την εισβολή της Ουκρανίας στο Κουρσκ είπε ότι «αυτή ήταν μια ιδέα που μαγειρεύτηκε στο ΝΑΤΟ. Δεν είχε νόημα. Ήταν μια άχρηστη άσκηση για να καταστρέψεις μερικά από τα καλύτερα εναπομείναντα στρατεύματά σου».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments