«Οι Ουκρανοί προσπάθησαν να χτυπήσουν τον πυρηνικό σταθμό του Κουρσκ!»

0
Dodekanisos

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι ο Oυκρανικός στρατός επιχείρησε να επιτεθεί στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του Κουρσκ (NPP), που βρίσκεται στην πόλη Κουρτσάτοφ.

«Ο εχθρός προσπάθησε να χτυπήσει τον πυρηνικό σταθμό Κουρσκ. Ο Διεθνής Οργανισμός Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) έχει ενημερωθεί και έχει υποσχεθεί να επισκεφθεί και να στείλει ειδικούς για να αξιολογήσουν την κατάσταση. Ελπίζω ότι αυτό θα γίνει τελικά από την πλευρά τους», είπε ο Πούτιν.

Ο Ραφαέλ Γκρόσι, ο επικεφαλής του ΔΟΑΕ,  δήλωσε στους Financial Times ότι σχεδιάζει να επισκεφθεί το εργοστάσιο την επόμενη εβδομάδα για να επιθεωρήσει τον χώρο. Σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνήτη της περιοχής, Alexey Smirnov, η κατάσταση στο εργοστάσιο είναι «σταθερή» και «όλα λειτουργούν κανονικά».  Ο Smirnov ανέφερε τέσσερις προειδοποιήσεις πυραύλων στην περιοχή Kursk μεταξύ 21 Αυγούστου και 22 Αυγούστου. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν έναν ουκρανικό πύραυλο το βράδυ και δύο πυραύλους και ένα drone κατά τη διάρκεια της νύχτας. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε μόνο την κατάρριψη ενός drone στην περιοχή του Κουρσκ.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments