Ολοκληρωτικό καθεστώς; Οι Άγγλοι εξισώνουν τον μισογυνισμό με την τρομοκρατία!

0
Dodekanisos

Για πρώτη φορά, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου σχεδιάζει να αντιμετωπίσει τον ακραίο μισογυνισμό ως μια μορφή τρομοκρατίας. Η Telegraph ανέφερε ότι η υπουργός Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Ιβέτ Κούπερ εξέδωσε εντολή για επανεξέταση της αντιτρομοκρατικής στρατηγικής της χώρας για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών, τον εντοπισμό κενών στους ισχύοντες νόμους και τη μελέτη των αναδυόμενων ιδεολογιών. Αυτή η κίνηση θα βάλει τη βία κατά των γυναικών στο ίδιο πλαίσιο με τον ακροδεξιό εξτρεμισμό.

Σύμφωνα με την πρόταση, θα είναι υποχρεωτικό για τους δασκάλους να παραπέμπουν μαθητές που υποπτεύονται για ακραίο μισογυνισμό στο κυβερνητικό πρόγραμμα καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Η τοπική αστυνομία θα αξιολογήσει οποιονδήποτε παραπέμπεται στο πρόγραμμα για να δει εάν εμφανίζει σημάδια ριζοσπαστικοποίησης και πρέπει να αποριζοσπαστικοποιηθεί.

Μιλώντας στην The Telegraph, ο Κούπερ δήλωσε: «Για πάρα πολύ καιρό, οι κυβερνήσεις απέτυχαν να αντιμετωπίσουν την άνοδο του εξτρεμισμού, τόσο στο διαδίκτυο όσο και στους δρόμους μας, και έχουμε δει τον αριθμό των νέων που ριζοσπαστικοποιούνται στο διαδίκτυο να αυξάνεται. Η απεχθής υποκίνηση κάθε είδους σπάει και ξεφτίζει τον ίδιο τον ιστό των κοινοτήτων μας και τη δημοκρατία μας».

Νωρίτερα τον περασμένο μήνα, το Εθνικό Συμβούλιο Αρχηγών Αστυνομίας του Ηνωμένου Βασιλείου δημοσίευσε μια έκθεση σχετικά με τη βία κατά γυναικών και κοριτσιών, χαρακτηρίζοντάς την «εθνική έκτακτη ανάγκη».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments