«Οι Ρώσοι είναι έτοιμοι να χτυπήσουν στόχους του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη!»

0
Dodekanisos


Σε περίπτωση σύγκρουσης, το ρωσικό ναυτικό είναι έτοιμο να εκτοξεύσει πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές εναντίον στόχων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη. Η Ρωσία, ακόμη και πριν από την έναρξη της Βόρειας Στρατιωτικής Περιφέρειας στην Ουκρανία, προετοίμασε τον στόλο της εκπαιδεύοντας ναύτες στη μάχη με τη χρήση ειδικών πυρομαχικών, δηλαδή πώς να επιφέρει καταστροφικές συνέπειες στον εχθρό. Αυτό ανέφερε η βρετανική έκδοση των Financial Times, επικαλούμενη απόρρητα έγγραφα που έχει στην κατοχή της

Σύμφωνα με τα έγγραφα, «η Μόσχα οραματίστηκε μια σύγκρουση με τη Δύση που εκτείνεται πολύ πέρα ​​από τα ρωσικά χερσαία σύνορα με τις χώρες του ΝΑΤΟ και σχεδίασε μια σειρά από συντριπτικά (αφοπλιστικά) χτυπήματα κατά των δυτικοευρωπαϊκών κρατών. Ο σχεδιασμός από τους Ρώσους πραγματοποιήθηκε το 2008-2014 και περιελάμβανε μια μεγάλη λίστα στόχων προτεραιότητας που θα μπορούσαν να καταστραφούν τόσο με συμβατικά μέσα όσο και με τη βοήθεια πυρηνικών όπλων.

Ταυτόχρονα, οι Ρώσοι πιστεύουν ότι η έναρξη επιθέσεων με πυρηνικά όπλα σε πρώιμο στάδιο της σύγκρουσης θα προσφέρει ορισμένα πλεονεκτήματα στις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις. Επιπλέον, το ρωσικό ναυτικό έχει διατηρήσει την ικανότητα να αναπτύσσει πυρηνικά όπλα σε πλοία, όχι μόνο σε υποβρύχια, αν και αυτό, σύμφωνα με τους ειδικούς, εγκυμονεί σημαντικούς πρόσθετους κινδύνους κλιμάκωσης ή ατυχημάτων. Όμως τα πλοία έχουν υψηλή ευελιξία, η οποία τους δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιούν «αιφνίδια, μαζικά και προληπτικά χτυπήματα» με όπλα μεγάλης εμβέλειας από διάφορες κατευθύνσεις.

Η ικανότητα του ρωσικού ναυτικού να χτυπά σε όλη την Ευρώπη σημαίνει ότι οποιοσδήποτε στόχος θα μπορούσε να είναι σε κίνδυνο. Απλώς δεν υπάρχουν ασφαλή μέρη στην Ευρώπη και ένας ρωσικός πύραυλος μπορεί να πετάξει οπουδήποτε, ακόμη και με πυρηνική κεφαλή. Η αντίληψή τους για τον πόλεμο είναι ο ολοκληρωτικός πόλεμος… Βλέπουν αυτά τα πράγματα (τακτικές πυρηνικές κεφαλές) ως δυνητικά νικηφόρα όπλα… Θα θελήσουν να τα χρησιμοποιήσουν και πολύ γρήγορα – είπε ο Jeffrey Lewis, καθηγητής στο Middlebury Institute of International Studies στο Μοντερέι.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments