«Πρακτικές πρωτοφανούς λογοκρισίας που παραπέμπουν …σε ναζισμό!»

0
Dodekanisos

«Πρακτικές τέτοιας πρωτοφανούς λογοκρισίας, πρακτικές που παραπέμπουν μόνο σε στρατιωτικά καθεστώτα και ναζισμό ζουν, βασιλεύουν και διαφημίζονται στον δυτικό πολιτισμό της δημοκρατικής ΕΕ», λέει μεταξύ άλλων σε ανάρτηση του ο γιατρός και ερευνητής Κωνσταντίνος Φαρσαλινός με αφορμή ένα γράμμα που έστειλε η ΕΕ στον Έλον Μάσκ με αφορμή τη συνέντευξη με τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο κ. Φαρσαλινός, στην ανάρτηση του αναφέρει τα εξής:

«H “ευαίσθητη” ΕΕ που θέλει να μας προστατεύσει από ιδέες που πιστεύει ότι είναι ακραίες για τις ευαισθησίες μας. Είχε ανακοινωθεί από τον Έλον Μασκ η μετάδοση από το X συνέντευξής του με τον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντοναλντ Τραμπ, μια μετάδοση που τελικά καθυστέρησε 45 λεπτά λόγω επίθεσης χάκερς στο X

Λίγο πριν τη συνέντευξη, ο Ευρωπαϊκός Επίτροπος Λογοκρισίας (συγγνώμη, εννοούσα ο επίτροπος εσωτερικής αγοράς και υπηρεσιών-υπεύθυνος για το Digital Services Act, δηλαδή για τη λογοκρισία των ηλεκτρονικών μέσων), αποστέλλει το επισυναπτόμενο γράμμα στον Έλον Μασκ.

Με αφορμή λοιπόν συνέντευξη υποψήφιου (και πιθανότατα του επόμενου) προέδρου της υπερδύναμης-συμμάχου της ΕΕ, το γράμμα προειδοποιεί (μεταξύ άλλων) για το ενδεχόμενο μετάδοσης περιεχομένου “που μπορεί να υποδαυλίσει βία, μίσος και ρατσισμό, συναρτώμενο με σημαντικά πολιτικά γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων συνεντεύξεων στο πλαίσιο εκλογών”.

Με λίγα λόγια, επειδή μπορεί να μην αρέσουν στους γραφειοκρατικούς ογκόλιθους της ΕΕ αυτά που έχει να πει ένας υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, προειδοποιούν να μην μεταδοθεί περιεχόμενο που μπορεί να “μην πρέπει” να ακούσουμε. Για την προστασία μας βέβαια, για να μην πληγωθούν τα συναισθήματά μας από αυτά που μπορεί να ακούσουμε.

Και μη νομίζετε ότι το γράμμα εστάλη κρυφά και υπόγεια. Ο ίδιος ο επίτροπος λογοκρισίας το ανακοίνωσε στο Χ, δημοσιεύοντας μάλιστα και την επιστολή (εικόνα). Έτσι απλά, χωρίς ενδοιασμό, χωρίς ντροπή.

Ελπίζω να καταλαβαίνουν όλοι, λοιπόν, ότι πρακτικές τέτοιας πρωτοφανούς λογοκρισίας, πρακτικές που παραπέμπουν μόνο σε στρατιωτικά καθεστώτα και ναζισμό (που εκείνοι βέβαια προσπαθούσαν να κρύψουν) ζουν, βασιλεύουν και διαφημίζονται στον δυτικό πολιτισμό της δημοκρατικής ΕΕ».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments