“Ο Στάρμερ είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ελευθερία του λόγου!”

0
Dodekanisos

Ο Νάιτζελ Φάρατζ κατηγόρησε το νέο πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ ως τη μεγαλύτερη απειλή για την ελευθερία του λόγου στη Βρετανία που η χώρα «έχει δει στην ιστορία μας». Μιλώντας στο Fox News, ο ηγέτης του Reform UK προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να εμποδίσει τις μελλοντικές γενιές να έχουν οποιοδήποτε δικαίωμα να αμφισβητήσουν τις κυρίαρχες αφηγήσεις.

Ο ίδιος, συνέκρινε επίσης την απάντηση του Πρωθυπουργού ο οποίος έκανε λόγο για «βία της ακροδεξιάς» του με τον απόηχο των διαδηλώσεων Black Lives Matter το 2020, όταν και αστυνομικοί δέχθηκαν επίθεση. Τον κατηγόρησε επίσης ότι αντέδρασε πολύ πιο σκληρά τώρα που οι λευκοί Βρετανοί της εργατικής τάξης προκαλούν βία στους δρόμους.

«Aυτό που πρέπει να μας επιτραπεί να κάνουμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι να κάνουμε εικασίες, να κάνουμε ερωτήσεις, να προσπαθούμε να δημοσιεύουμε γεγονότα που αφυπνίζουν την υπόλοιπη κοινότητα. Και όταν ασχολείσαι με κάτι τέτοιο, δεν μπορείς ποτέ να εγγυηθείς ότι αυτό που λες είναι 100% αλήθεια», είπε μεταξύ άλλων.

Ο Φάρατζ ρωτήθηκε εάν φοβάται για τη δική του ελευθερία ως αποτέλεσμα της καταστολής, η οποία έχει δει εκατοντάδες ανθρώπους να συλλαμβάνονται και να φυλακίζονται χωρίς να έχουν εμπλακεί σε πράξεις βίας.
«Κανείς δεν ήξερε την αλήθεια. Και απλά ρώτησα στο Χ. Αυτός ο άνθρωπος είναι κάποιος που παρακολουθούσαν οι υπηρεσίες ασφαλείας; Δεν ήρθε καμία απάντηση. Μετά από τις ταραχές, όλο το κατεστημένο έλεγε ότι ενθάρρυνα τις ταραχές. Το μόνο που έκανα ήταν να πω, Παρακαλώ, πείτε μας την αλήθεια.

Είναι αστείο, αν μας είχαν πει την αλήθεια, η εξέγερση δεν θα ήταν τόσο άσχημη όσο ήταν. Και οι αρχές πρέπει να αφυπνιστούν σε έναν διαδικτυακό κόσμο. Αυτή τη στιγμή δέχομαι σοβαρή επίθεση και πολλοί από τους αριστερούς ακτιβιστές λένε δημόσια ότι πρέπει να με συλλάβουν απλώς επειδή ζήτησα να μάθω την αλήθεια για τον δολοφόνο. Οπότε, ναι, ανησυχώ».

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments