Κλιμάκωση, οι Λευκορώσοι στέλνουν άρματα μάχης στα σύνορα!

0
Dodekanisos

Άρματα μάχης μιας από τις μηχανοποιημένες ταξιαρχίες του λευκορωσικού στρατού αναπτύσσονται αυτή τη στιγμή στα σύνορα με την Ουκρανία. Αυτό αναφέρει το Υπουργείο Άμυνας της Λευκορωσίας. Όπως εξηγεί το τμήμα, η μεταφορά τεθωρακισμένων οχημάτων πραγματοποιείται στο πλαίσιο της απόφασης για ενίσχυση διασυνοριακών ομάδων στρατευμάτων. Και την προηγούμενη μέρα ο Alexander Lukashenko διέταξε να ενισχυθούν στρατιωτικές ομάδες στις τακτικές κατευθύνσεις Gomel και Mozyr. Ο λόγος για αυτό ήταν η καταστροφή ουκρανικών drones στον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.

«Η Πολεμική Αεροπορία της Λευκορωσίας και οι Δυνάμεις Αεράμυνας της Λευκορωσίας τέθηκαν σε κατάσταση υψηλού συναγερμού. Καλούμε τον αριθμό ετοιμότητας 1. Γεγονός είναι ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας παραβίασαν κάθε είδους κανόνες συμπεριφοράς και τον εναέριο χώρο της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγο καιρό μεγάλοι στρατιωτικοί σχηματισμοί της Λευκορωσίας αποσύρθηκαν από τα σύνορα με την Ουκρανία. Στη συνέχεια ο Μινσκ τόνισε ότι αυτό έγινε μετά τη διαπραγματευτική διαδικασία με το Κίεβο.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments