«Δεν υπάρχει σταθερός τρόπος να διακρίνουν έναν άνδρα από μια γυναίκα!»

0
Dodekanisos

Εξακολουθεί να προκαλεί ερωτηματικά και ποικίλες αντιδράσεις με αυτά που λέει η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή. Με νέα τοποθέτηση που έκανε ο πρόεδρος της Τόμας Μπαχ αναφορικά με τους πυγμάχους των οποίων η καταλληλότητα φύλου αμφισβητείται έντονα, είπε ότι δεν γνωρίζει έναν «επιστημονικά σταθερό» τρόπο για να διακρίνει έναν άνδρα από μια γυναίκα!».

Δεν έδωσε πάντως περισσότερες εξηγήσεις σχετικά με το τι ακριβώς εννοεί έναν «επιστημονικά σταθερό τρόπο». Την τοποθέτηση αυτή την έκανε μετά από ερώτηση που του έγινε σχετικά με το αν η ΔΟΕ υπάρχει περίπτωση να αναθεωρήσει τη στάση της για την αναγνώριση του φύλου υπό το φως της διαμάχης γύρω από τη διαμάχη γύρω από τους πυγμάχους Imane Khelif και Lin Yu-ting, που τους επιτράπηκε να λάβουν μέρος στους αγώνες ως γυναίκες.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να πει ότι «ενώ η ΔΟΕ θα ήταν ανοιχτή να εξετάσει την κατάσταση, δεν έχει τρόπο να διερευνήσει τους ισχυρισμούς φύλου κανενός από τους δύο αθλητές αυτή τη στιγμή. Έχουμε πει από την αρχή, εάν κάποιος μας παρουσιάζει ένα επιστημονικά
σταθερό σύστημα πώς να αναγνωρίζουμε άνδρες και γυναίκες, είμαστε οι πρώτοι που θα το κάνουμε. Δεν μας αρέσει αυτή η αβεβαιότητα. Η χρωμοσωμική εξέταση δεν αρκεί», τόνισε προκαλώντας και πάλι αντιδράσεις.

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments